Търновалийски: Реформаторско-герберската политическа метла обезкървява институциите

Мар 24, 2015 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 834

„Реформаторско-герберската политическа метла обезкървява институциите

„Реформаторско-герберската политическа метла обезкървява институциите. Това се отнася най-вече за тези, които са ангажирани с охраната и сигурността, с бедствията и авариите”. Това заяви народният представител от ПГ на  БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Търновалийски на среща с граждани в Пловдив. Той подчерта, че е скептичен към всички обещани реформи, защото те не са заложени в най-важните държавни документи като тригодишната бюджетна прогноза. „Не се предвижда икономически ръст, няма мерки за справяне с безработицата, но има заложени огромни дефицити на фона на безпрецедентно задлъжняване”, каза още депутатът от левицата. 

 „Държавата я няма, институциите са абдикирали от функциите си в защита на хората", заявиха гражданите пред Търновалийски. Те се оплакаха от своеволията на енергийните монополисти и от лоши практики на чуждите търговски вериги в Пловдив. Събралите се споделиха недоволството си и от работата на местната администрация. „Цари некомпетентност, прехвърлят те от отдел в отдел за елементарни услуги, защото не могат да те насочат правилно”, възнегодуваха те.

Събралите се пловдивчани изтъкнаха като важен проблем и качеството на медицинските услуги в града на тепета. Хората са убедени, че има източване на средства от здравната каса, тъй като не се упражнява контрол „До момента здравният министър повече говори по телевизиите, но реални действия за по-добро и достъпно здравеопазване няма”, каза медик.

По думите на присъстващ бивш военен липсата на експертен потенциал ще стане причината за задълбочаване на кризата за всички нива и особено в службите. Пловдивчани изразиха мнение, че Министерски съвет е с много нисък потенциал, важни закони, които касаят системите на образованието и на вътрешните работи се внасят от група народни представители, вместо от кабинета. Според тях управляващите нямат идея как да подпомогнат индустрията, как да създадат благоприятна бизнес среда, как да осигурят заетост, смятат хората. Те пожелаха на Георги Търновалийски да продължи да отстоява интересите на пловдивчани с последователността, с която защити Белодробна болница, летище Пловдив и с позицията си срещу заробващия 16-милиарден заем.