Янаки Стоилов: БСП ще очаква от всичките си кандидати пълна подкрепа за левите стандарти в местната власт

Мар 24, 2015 Новини БСП 0 856

          „БСП ще очаква от всички кандидати, които ще издигне на местните избори, пълна подкрепа за левите стандарти в местната власт”

          „БСП ще очаква от всички кандидати, които ще издигне на местните избори, пълна подкрепа за левите стандарти в местната власт”. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов. Той обясни, че основните ангажименти, които трябва да поемат кандидатите на левицата на местните избори към избирателите са повишаване на заетостта и доходите, сигурност за хората и имуществото им, общините да са социално ангажирани, да има грижа за възрастните и младите. Като мерки в тази посока Стоилов посочи поемане поне на половината от таксата за детските градини  от общините, предлагане и развитие на поне два икономически проекта за всяка община, които да се реализират в рамките на мандата.

          „Ние сме напреднали в определянето на нашата политика за местната власт и до края на май ще сме в състояние да предложим своята национална платформа, която да намери развитие и конкретизация.  В средата на годината ще можем да представим поетапно и своите кандидати в различните региони”, заяви зам.-председателят на левицата. Той подчерта, че след провеждане на общинските конференции и дискусии, членовете на партията по места ще застанат зад кандидатите, които ще могат да привлекат най-голяма подкрепа с политиката, която предлагат и възможностите, които имат.

          Янаки Стоилов обясни, че разговори за съвместни кандидати с конкретни партии не са водени на семинара на левицата във Варна. „На преден план за БСП е да бъде последователна и да оправдае подкрепата на хората”, категоричен бе той. Социалистът обясни, че управляващата коалиция е нестабилна поради различните партии в нея и това води и до вътрешни конфликти, които са видни за всички.

Младите не трябва да наблюдават с безразличие политикиката, те тярбва да я променят

          Янаки Стоилов подчерта, че както за БСП, така и за България предстоят промени, за постигането на социално -икономическо освобождение на хората. По думите му първи стъпки за това е поставила левицата по време на мандата на 42-то НС и сега – предложение за замяна на плоския с прогресивен данък, противопоставяне на огромния държавен дълг, държавата да финансира държавните и общинските училища и много други.  

       Янаки Стоилов коментира, че демографската криза в страна е тежка и  обезлюдяването тече със страшна скорост. По думите му затова и БСП търси път към младите. Според него трябва да се търси начин за привличането им към обществения живот и политиката. „Младите не трябва да наблюдават с безразличие политиката, те трябва да я променят. БСП е най-старата историчека марка, която може да стане най-привлекателна за тях”, заключи Янаки Стоилов.