Кристиан Вигенин: Екипът на кмета Камбитов се разпада само няколко месеца преди местните избори

„Екипът на кмета Камбитов се разпада само няколко месеца преди местните избори“

„Екипът на кмета Камбитов се разпада само няколко месеца преди местните избори“. Това коментира на пресконференция в Благоевград народният представител Кристиан Вигенин. Той подчерта, че има много въпроси около внезапната оставка на ключов зам.-кмет в лицето на Валери Смиленов и нито един отговор или представени мотиви. Кристиан Вигенин допълни още, че щом един от най-приближените на кмета Атанас Камбитов си отива, значи има доста проблеми около ръководството на общината, въпреки ежедневното натрапване на един захаросан образ за развитието на града. „Управлението на Благоевград изисква силен и сплотен екип, какъвто не виждам в момента“, каза Вигенин и допълни, че или кадровият потенциал на ГЕРБ в града се е изчерпил, щом за нов зам.-кмет е определен външен човек, или има други причини, които тепърва ще излизат на светло.

„Още при обявяването на конкурса за осветлението на Благоевград бях информиран, че се планира спечелването му от една определена фирма“, каза народният представител. „С интерес очаквам обявяването на резултатите, за да видим дали този сигнал ще се окаже верен.“ Той изрази очакване както медиите, така и общинските съветници да проследят има ли нередности в подготовката на търга и процедурата по оценяване на кандидатите.

Кристиан Вигенин коментира още и предстоящия вот за местно самоуправление и участието на БСП в него. Той подчерта, че в Благоевград и на национално равнище подготовката върви и започва процес по номиниране на личности за кметове и общински съветници. „Предстои Конгрес на БСП на 5-ти април, след който ще станат ясни и кандидатите на партията за общински кметове“, коментира още той. За Благоевград той сподели, че в БСП се обсъждат няколко имена. „Амбициите ни за предстоящите избори са да издигнем кандидат, който ще събере широка подкрепа сред благоевградчани. Очаквам в област Благоевград на тези избори БСП да се представи по-добре от миналите“, категоричен бе Вигенин. Той съобщи още, че в края на седмицата социалистите се събират на национална среща във Варна, посветена на подготовката за изборите. Съорганизатори на събитието са БСП и Партията на европейските социалисти, като от Благоевград участие ще вземат областният председател на БСП Юлиян Гошев и общинските председатели в Благоевград и Петрич - д-р Владимир Пандев и Димитър Капитанов.