Обръщение на Националния съвет на БСП до членовете и симпатизантите на партията

Юни 16, 2009 Новини Избори 0 1765

                ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ И НАШИТЕ ЗАДАЧИ   Обръщение на Националния съвет на БСП до членовете и симпатизантите на партията     Изборите за Европейски парламент на 7 юни създадоха нова политическа обстановка в страната

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ И НАШИТЕ ЗАДАЧИ

 

Обръщение

на Националния съвет на БСП до членовете и симпатизантите на партията

 

 

Изборите за Европейски парламент на 7 юни създадоха нова политическа обстановка в страната.

Партиите от управляващата коалиция спечелиха 9 от 17-те мандата, което е потвърждение за реалните резултати, постигнати през последните 4 години.

В същото време ние не можем да бъдем удовлетворени от представянето на Коалиция за България и на БСП. Представихме най-силната и авторитетна листа, но не успяхме да мобилизираме своите членове, симпатизанти и съмишленици.

Избирателите опровергаха очакванията на ГЕРБ за разгромна победа и бъдещо самостоятелно управление, а на „синята коалиция" отредиха последното място.

Формирането на стабилно парламентарно мнозинство, способно да излъчи работещо правителство, ще бъде драматично. Има реална опасност страната да навлезе  в период на политическа криза. Такова развитие ще изправи държавата пред трудно предвидими и сериозни рискове. Заплахата от тях многократно нараства поради задълбочаването на финансовата и икономическа  криза и на отраженията й у нас.

 

Другарки и другари,

Днес никой - нито политически сили, институции и граждански структури, нито един гражданин - нямаме право да останем слепи за  остротата на рисковете пред нашата държава, както и за собствената си отговорност в този момент! Стабилността и положителното развитие от последния период, напредъка на обществото и държавата са поставени на карта. Това с още по-голяма сила поставя изискването да отстоим интересите на огромното мнозинство български граждани и на обществото като цяло.

Заедно с нашите коалиционни партньори на изборите за европарламент ние постигнахме резултат, който ни дава възможност за пределна мобилизация и чувствителен ръст на подкрепата за БСП и Коалиция за България. Днес всеки член и симпатизант на партията е длъжен да осъзнае, че тази подкрепа е жизнено необходима колкото от партийна, толкова и от общонационална гледна точка.

Пред нас има още едно сериозно предизвикателство - да наложим отговорния диспут за алтернативите за изход от кризата и за възходящо развитие на страната по-нататък. Нашите опоненти бягат и се крият от една такава дискусия и налагат на обществото своята брутална безцеремонност за сметка на бистрия разсъдък - картина не просто отблъскваща, но и застрашителна.

Независимо от негативизма и агресията, от насажданата омраза и конфронтация ние сме готови да защитим пред всички български граждани нашите приоритети за:

-         преодоляване на кризата и възобновяване на икономическия растеж;

-         защита и ръст на доходите - заплати, пенсии и осигуровки;

-         запазване на работните места и откриването на нови в перспектива;

-         подкрепа на земеделието и развитие на селските райони;

-         реализация на големите геостратегически енергийни и инфраструктурни проекти.

Чрез тях ние искаме всеки да види своето място и интерес в общата ни политика за развитие и за бъдещето на България.

Националният съвет на БСП се обръща към всеки активист и член на партията, към коалиционните ни партньори, към всички граждани, загрижени за стабилността и напредъка на страната ни с призива да направим всичко, зависещо от нас, за да изпълним най-важните задачи, които моментът ни диктува:

Да мобилизираме всички поддръжници и симпатизанти на партията и коалицията да се включат активно в предизборната кампания, да гласуват и да привлекат нови избиратели в подкрепа на политиката на стабилност и промени, която БСП и коалиционните й партньори предлагат. Наложителна е нова степен на организация,  за да осъзнае всеки значението на своя глас за Коалиция за България!

 

         Другарки и другари, приятели,

         Очакват ни дни на изключителни изпитания, на остър сблъсък на позиции и интереси. Нека докажем, че сме партията и коалицията,  носещи по-доброто бъдеще за България, че сме силата, способна да защити интересите на всеки отговорен пред страната и обществото гражданин!

         Да обединим усилия за всеотдайна работа -  да бъдем достойни за доверието на избирателите!

 

 

10 юни 2009 г.
София