Румен Петков стана почетен член на Българската федерация по ловна стрелба

Ден преди официалния старт на предизборната надпревара водачът на листата на Коалиция за България и мажоритарен кандидат Румен Петков бе удостоен със златна значка и получи званието почетен член на Българската федерация по ловна стрелба заради заслугите си за развитието на този спорт у нас

Ден преди официалния старт на предизборната надпревара водачът на листата на Коалиция за България и мажоритарен кандидат Румен Петков бе удостоен със златна значка и получи званието почетен член на Българската федерация по ловна стрелба заради заслугите си за развитието на този спорт у нас. Те му бяха връчени лично от изпълнителния директор на федерацията Костадин Трендафилов преди откриването на обновения ловно- стрелкови комплекс „Витска Елия" край Плевен. В него са инвестирани 620 000 лв, осигурени чрез ДАМС. Комплексът е най-съвременния в Европа и това  дава основание на Плевен да кандидатства за домакинството на кръг от Европейската купа. Новото оборудване е внесено от Италия, а предишното- френско производство, е предоставено на клубове в страната. Според председателят на спортния клуб по ловна стрелба и на плевенската ловно- рибарска организация Стефан Ненков комплексът „Витска Елия" е съизмерим като ниво с този в Монако. Той дава възможност едновременно да работят четири стрелбищни комплекса, като са застъпени всички олимпийски дисциплини и техниката е изцяло автоматизирана. Тя ще бъде поддържана от български специалисти, които са обучени от италианските си колеги. Комплексът ще работи целогодишно, като спортът може да бъде упражняван дори от 12-годишни деца.

Преди старта на състезанията уменията си в стрелбата изпробва и кандидатът за народен представител Румен Петков. 24 ловци от плевенското дружество участваха в надпреварата в дисциплината трап и 28 в скийп. Паралелно с тях в турнира за майстори мериха сили 23 състезатели на трап и 31 на скийп. Главен съдия на националната надпревара бе Елисавета Досева.