Георги Търновалийски: Безработицата, ниските доходи и липсата на перспектива за Пловдив и България тревожат пловдивчани

Мар 10, 2015 Новини БСП 0 757

Безработицата, ниските доходи и липсата на перспектива за живота в България тревожат жителите на пловдивския район Северен

Безработицата, ниските доходи и липсата на перспектива за живота в България тревожат жителите на пловдивския район Северен. Това стана ясно снощи на срещата с народния представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Търновалийски. Той не скри опасенията си, че страната ни може да изпадне в дългова спирала след тегленето на огромния 16-милиарден заем. “Тегленето на дълг не е страшно при работеща икономика и добра инвестиционна перспектива, но правителството не залага икономически ръст и това личи в тригодишна бюджетна прогноза. Социалистите ще атакуват дълга пред Конституционния съд с мотивите за спорния му размер и приемането на закона на две четения в един ден”, обясни финансистът Търновалийски.

            Търновалийски подчерта, че няма да се случат и широко рекламираните реформи, което се потвърждава от планираните дефицити за следващите три години. „ГЕРБ спряха големите енергийни проекти и жертваха икономическата и енергийна сигурност на страната за едно потупване по рамото. БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ настоя в специална декларация да се премахнат санкциите срещу Русия, а правителството да се ангажира с ненамеса в украинския конфликт”, заяви депутатът от левицата.  

            „Ние сме против разполагането на натовски командни центрове на наша територия”, заяви бивш военен. Според него правителството действа по американски указания, не защитава националния суверенитет  и това рано или късно ще предизвика бурна обществена реакция. „Харченето на средства за военни цели в момента, когато здравната система е пред колапс, а образованието ще раздели децата на бедни и богати, е престъпление”, възмути се гражданка. Домоуправителката на първия панел блок в Пловдив предупреди, че програмата за саниране е опит на управляващите да се окопаят в местната власт с ресурса на всички българи.

            „Местната администрация не привлича европейски средства, губи проектите като Големия воден проект, а днес стана ясно, че общината е пропуснала сроковете за финансиране на строителството на втори гребен канал от фонда за градско развитие „Джесика””, посочи бившият заместник-кмет и настоящ депутат Георги Търновалийски.