Атанас Мерджанов: БСП е притеснена за стабилността на държавата

Мар 06, 2015 Новини БСП 0 672

  „Непрекъснато сме свидетели на остри несъгласия в управляващата коалиция от страна на Реформаторски блок, също и от страна на АБВ

 

„Непрекъснато сме свидетели на остри несъгласия в управляващата коалиция от страна на Реформаторски блок, също и от страна на АБВ. Затова в БСП сме притеснени за стабилността на държавата - заради ситуацията в МВР и специалните служби, отговарящи за сигурността на хората, защото само на няколкостотин километра от нас се водят военни действия”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на ИБ на НС на БСП Атанас Мерджанов в предаването „Панорама” по БНТ. Той подчерта, че не трябва да се забравя и бежанският натиск и заплахите от тероризъм. „Но, за да се решават проблеми са нужни съответните министри”, каза Мерджанов и допълни, че до края на това правителство истинският министър на вътрешните работи ще бъде не някой друг, а Бойко Борисов.


Управляващите са в криза. Борисов го призна


„Няма как да бъде скрито, че се намираме в криза на управлението. Тя се изразява в опитите на Борисов, от една страна да разсее ситуацията на зависимости, а от друга, да се преодолее острият вътрешен и коалиционен дефицит на доверие при управляващите”, подчерта Атанас Мерджанов. Според него Борисов вече го е признал. „Нещо повече, Борисов призна също, че подадените оставки са плод на вътрешен и външен натиск. А това е доста притеснително. Защото подаването на оставка на вътрешния министър води към извода, че в коалицията има проблем”, обясни зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.


Кабинетът на Борисов нарушава българските интереси


Атанас Мерджанов каза също, че управляващите нарушават българските интереси с внасянето за ратифициране на споразумението на правителствата на България и САЩ за подобряване опазването на данъчното законодателство в международен аспект, за което БСП вече е алармирала днес. „Този документ е антибългарски”, категоричен е зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Той обясни, че с въпросния документ се отписва реципрочното отношение между двете държави, което не е в интерес на страната ни. „Ние не можем да се съгласим не само с това, но и с огромния дълг от 16 милиарда лева”, каза още Мерджанов.