Таско Ерменков: Признателността няма исторически граници

Мар 03, 2015 СЛИВЕН Новини БСП 0 1336

Народният представител от „БСП лява България” от Сливенски избирателен район Таско Ерменков, членът на НС на БСП и председател на движение „Русофили” в област Сливен Деян Дечев, Корнелий Желязков от областното ръководство на партията, общински съветници от БСП и представители на младежкото обединение на социалистите в Сливен поднесоха венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци по повод 3 март – Националният празник на Република България

Народният представител от „БСП лява България” от Сливенски избирателен район Таско Ерменков, членът на НС на БСП и председател на движение „Русофили” в област Сливен Деян Дечев, Корнелий Желязков от областното ръководство на партията, общински съветници от БСП и представители на младежкото обединение на социалистите в Сливен поднесоха венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци по повод 3 март – Националният празник на Република България.

Събитието започна с  военни почести и издигането на българския трибагреник на централния площад в града. Тържествено слово произнесе  инж. Кольо Милев, кмет на Община Сливен. Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий  в съслужие със сливенски духовници отслужи панихида в памет на загиналите войни и отправи благодарствен молебен.

„Днес е един от най-светлите дни в българската история. Смятам, че този ден е символичен и в аспекта на нашето съвремие, когато в света бушуват много огнища на напрежение и все още народи, макар и непоробени,  не се развиват демократично”, изтъкна Таско Ерменков. Той заяви, че тази свобода съвсем не ни е подарена, като припомни подвизите на Левски, Ботев и Хаджи Димитър. Депутатът подчерта и признателността към руските войни, жертвали живота си за освобождението на България. „Тази саможертва  няма исторически граници и не може да бъде от вчера до днес, както и признателността не може  да зависи от конюнктурни съображения. Трябва да тачим този ден, за да можем да бъдем честни към историята и почтени към тези, които са жертвали живота си, за да бъдем свободни. Нека този празник ни дава надежда и упование, че българите винаги са намирали правилния път за подобряване на живота си”, отбеляза Таско Ерменков и честити празника на всички сливналии.