Георги Търновалийски: В моментите на признателност личат достойнството и мъдростта на една нация

Мар 03, 2015 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1093

 За пореден път на 3-ти март членове и симпатизанти на БСП – Тракия застанаха като пред олтар пред паметника на Олга Скобелева, майка на „белия” генерал

 За пореден път на 3-ти март членове и симпатизанти на БСП – Тракия застанаха като пред олтар пред паметника на Олга Скобелева, майка на „белия” генерал. “Мястото е свято, защото е свързано с последните мигове на един свят живот, изпълнен със състрадание и обич към изстрадалия български народ”, каза заместник-председателят на пловдивските социалисти и председател на районната структура Атанас Петков. Той посочи, че майката на ген. Скобелев е в паметта на пловдивчани с огромната си благотворителна дейност в помощ на останалите без покрив българи и осиротели дечица. “Няма да оставим без цветя паметника на тази истинската благодетелка, която с благодарност и топлина наричаме Скобелева майка”, заяви Атанас Петков пред събралите се пловдивчани.

            Букет на почет и признателност в днешния ден положи и пловдивският народен представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Търновалийски. Той беше категоричен, че вече 137 години пазим спомена за подвизите и героичната саможертва на руси и българи, воювали за нашата свобода. „Без 3 март 1878 година нямаше да има Трета българска държава, нямаше да има Съединение и Независимост. Затова сме благодарни на братския славянски народ, че най-дълбоко почувства и разбра Априлската епопея и тръгна да освобождава поробена България”, заяви Търновалийски. По думите му взаимните духовни връзки с Русия имат своя дълбок корен, затова нито една тенденциозна пропаганда няма да ги разруши. „Най-естественото човешко чувство е признателността към онези, които са ти помогнали да извоюваш свободата си, а мъдростта и  достойнство на една нация се проявяват в моментите на благодарност и уважение към героите освободители”, сподели Търновалийски. 

            С празнични пожелания и призиви „Да живее България” завърши честването на националния празник от социалисти и симпатизанти в пловдивския район Тракия.