Депутатите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ще уважат честванията на 3 март в цялата страна

Мар 03, 2015 Новини БСП 0 789

Народните представители от Парламентарната група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ще уважат организираните в цялата страна мероприятия за честване на Националния празник на Република България

Народните представители от Парламентарната група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ще уважат организираните в цялата страна мероприятия за честване на Националния празник на Република България. На 3 март лидерът на социалистите Михаил Миков ще присъства на Тържествената проверка на площад „Народно събрание“ от 18:30 часа. Председателят на БСП поздрави българските граждани за националния празник, като призова да отдадем почит на всички загинали за свободата на България, да пазим историческия спомен за нейното извоюване и да вървим смело към утвърждаване на всички други свободи след националната – политически, икономически, граждански.

Церемонията пред сградата на парламента ще уважат и други депутати от левицата, сред които Ангел Найденов, Георги Божинов, Жельо Бойчев, Радослав Стойчев, Валери Жаблянов. По-рано през деня Жаблянов ще участва в церемония по поднасяне на венци в Перник, а колегите му Стоян Мирчев, Георги Свиленски и Петър Кънев ще присъстват на церемонията по издигане на националното знаме и полагане на венци пред Паметника на незнайния воин в столицата от 11 часа.

Заместник-председателят на Народното събрание Янаки Стоилов и депутатът Филип Попов ще се присъединят към членовете на Младежката организация на БСП – Видин за поднасяне на цветя на Паметника-костницата в крайдунавския град от 11 часа. В Монтана ще бъде народният представител от левицата Емил Райнов.

Депутатите Атанас Мерджанов и Кирчо Карагьозов ще присъстват на честванията в Ямбол, които ще започнат с издигане на националния флаг в 11 часа, след което ще бъде обслужен благодарствен молебен. Ще бъдат поднесени цветя и венци на Паметника на загиналите за националното ни освобождение. Отбелязването на националния празник ще продължи с тържествен ритуал пред Паметника на загиналите за Освобождението на България на Бакаджиците от 12:30 часа.

Народният представител Васил Антонов ще участва в церемония по полагане на венци в Плевен, а Добрин Данев ще уважи честванията в Русе. Депутатът Георги Анастасов ще бъде в Копривщица, където на пл. „20 април“ ще бъде отслужена Тържествена панихида в памет на загиналите за Освобождението на България.

На честванията в Пловдив ще присъства народният представител от левицата Георги Търновалийски, а депутатът Георги Гьоков ще уважи мероприятията в Стара Загора и на връх Шипка. На церемонията по издигане на националния флаг в Пазарджик ще бъде Димитър Димитров. Социалистът ще посети и Стрелча за честванията там.

Народният представител Димитър Горов ще присъства на церемонията, организирана пред Община Ловеч от 11 часа. Мероприятията в Смолян, Шумен Благоевград, Варна, Велико Търново ще бъдат уважени съответно от депутатите Дора Янкова, Иван Иванов, Кристиян Вигенин, Красимир Янков, Марияна Бояджиева.

Депутатът Атанас Зафиров е поканен и ще присъства на честването на националния празник, организирано от българската културно-просветна община „Св. София“ в украинския гр. Измаил. Той ще бъде гост на тържественото поклонение пред паметника на Христо Ботев, което ще се проведе от 10 часа.