МО на БСП-Пловдив с благотворителна акция за 1 март

Мар 02, 2015 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1147

  Младите социалисти отбелязоха баба Марта, като завързаха мартенички на най-нуждаещите се от пожелание за здраве – децата

 

Младите социалисти отбелязоха баба Марта, като завързаха мартенички на най-нуждаещите се от пожелание за здраве – децата. На днешния 1 март те  посетиха   Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ „Св. Георги“.  Бяло-червените наричания за здраве и този година бяха закупени от КСУ „Олга Скобелева“, като по този начин бе подпомогната  дейността на Комплекса за социални услуги. Мартеничките  са изработени от деца от Кризисния, Дневния център и Центъра за деца с увреждания към дома.

Освен болните дечица, членове на младежкото обединение в БСП  поздравиха и курсистите от проекта „Образована младеж“, който се радва на огромен интерес тази учебна година. Проектът стартира през 2011 г., неговата  цел и приоритет е съхранение, развитие и инвестиране в младежта като социален потенциал и по конкретно – повишаване нивото на образованост на зрелостниците от Община Пловдив. В празника се включи и общинския съветник Димитрина Вакрилова, която за четвърта поредна година подготвя дванайсетокласниците за изпитите им по български език и литература.