МО на БСП-Благоевград дари над 300 книги на Народното читалище в с. Логодаж

Фев 28, 2015 Новини БСП 0 1339

Младежите от БСП-Благоевград дариха над 300 книги в читалище "Иван Чаушки" в село Логодаж

Младежите от БСП-Благоевград дариха над 300 книги в читалище "Иван Чаушки" в село Логодаж. Младите социалисти се включиха на драго сърце в националната кампания, която фокусира усилията на социалистите и симпатизантите на левицата в помощ на читалищата в цялата страна. Те събираха книги повече от две седмици, за да могат да подпомогнат просветното дело в благоевградска община. Младежите споделиха, че в кампанията са се включили изключително много хора, които били впечатлени от инициативата.

В Логодаж те бяха посрещнати от секретаря на Народното читалище "Иван Чаушки"- Дафинка Бойчева, която бе изключително щастлива от доброто дело на младите социалисти. "Хора идваха и даряваха любимите си книги, развълнувани, че ще подпомогнат българската култура и просвета. Връщаха се по три, четири пъти, защото искаха да донесат повече и повече книги", споделиха младежите.

Човекът дарил най-много книги в кампанията "Солидарно четене" в Благоевград се казва Георги Капчин.  "Той дари над 50 книги от различни автори - класическа литература и най- вече българска проза и поезия. "

Народният представител и секретар на НС на БСП Кристиан Вигенин също взе участие в младежката инициатива и дари избрани от него книги.

Едни от първите включили се в кампанията бяха областният председател на БСП Благоевград Юлиян Гошев, както и общинския председател д-р Владимир Пандев. 

Народният представител от БСП в 42-то Народно събрание инж. Емил Костадинов също взе участие, като дари два пъти любими за него книги.

Младите социалисти решиха, че няма да прекратяват кампанията "Солидарно четене", а ще продължат да събират книги, за да могат да ги дарят на друго нуждаещо се читалище.