БСП представи „срамния списък”

Фев 27, 2015 Новини БСП 0 1216

„Както обещахме, изготвихме нова емисия „горановки”

„Както обещахме, изготвихме нова емисия „горановки”. Това е срамен списък с имената на депутатите, които предадоха своите избиратели. Трябва да е ясно, кои са виновниците за този нов дълг на българските семейства”. Това заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мая Манолова в НС, докато заедно с млади социлаисти раздадоха срамния списък на депутати гласували „за” дълга.  Тя обясни, че на „банкнотите” отпред са изписани партиите, които подкрепиха дълга от 16 млрд. лв. ГЕРБ, ДПС, РБ, БДЦ и АБВ, а отзад са изписани  имената на депутатите, които са гласувлаи „за”. Манолова подчерта, че издател на емисията е правителството „Борисов 2”. Тя заяви, че всеки един глас на народен представител струва около 100 000 млн. лв.

Президентът е съучастник в престъплението срещу българският народ

„На 25.02.2015. беше гласувана ратификацията на дълга, светкавично след това президнетът е пуснал закона за обнароднване в Държавен вестник. Това е най-яркото доказателство, че той е съучастник в това престъпление. Днес е публикуван законът,  но интересно защо не са публикувани договорите за заема”, каза още тя.  Манолова подчерта, че днес  левицата ще настоява за публикуването им, за да може всеки български гражданин да разбере колко стотици милиони левове струва само обслужването на този дълг. Тя обясни, че в момента продължават да текат преговорите с другите парламентарни групи за създаването на временна комисия за дълга.

Председателят на софийската организация на БСП Калоян Паргов заяви за банкнотите на срама: „За съжаление не можем да ги издадем в тираж 7 млн., за да може всеки български гражданин и бъдещите поколения да си ги имат за спомен”. Той обяви, че в 12:00 ч. На 27 февруари МО на БСП ще направи протестен митинг пред президенството заради отказа му да наложи вето на закона за дълга.