Младежкото обединение на БСП – Перник продава благотворително ръчно изработени мартеници

Фев 27, 2015 ПЕРНИК Новини БСП 0 1133

МО на БСП – Перник продава днес мартеници за благотворителност в общинска и областна администрация

МО на БСП – Перник продава днес мартеници за благотворителност в общинска и областна администрация. „Изработихме мартениците ръчно миналата седмица, в офиса на МО на БСП в Перник, като за целта закупихме прежда, мъниста, копчета и други необходими материали. В същото време попаднахме на информацията, че сестрата на Иво от Радомир, който страда от рядко заболяване, прави благотворителен базар с мартеници, за да се съберат средства за лечение на братчето й и решихме и ние да помогнем”, споделиха младежите.

Днес сутринта те отидоха в общинската администрация, за да предложат мартеници на кметския екип. Кметът ги е приел радушно, заместниците му също и са си купили мартеници. Младите социалисти, обаче са възмутени, че макар и обяснявайки за какво са дошли, на входа на областна администрация са им заявили, че г – жа Ирена Соколова не може да ги приеме, тъй като има по – важни ангажименти в момента. „Щяхме да й отнемем около 10 минути, но..! Ако желае, може да си вземе от централата на БСП предназначената за нея мартеница, на която ще публикуваме и снимка”, казаха младите социалисти.

Инициативата на МО на БСП е традиционна и се провежда всяка година, като този път младите социалисти сами са изработили големите мартеници с логото на Младежкото обединение, като събраните пари ще бъдат дарени на Иво.