Подариха пернишки винкел на Плевнелиев

Фев 26, 2015 Новини БСП 0 694

  Младежкото обединение на БСП-Перник подари на президента Росен Плевнелиев истински железен винкел с молба да наложи вето върху акта на Народното събрание за теглене на нов дълг от 16 млрд

 

Младежкото обединение на БСП-Перник подари на президента Росен Плевнелиев истински железен винкел с молба да наложи вето върху акта на Народното събрание за теглене на нов дълг от 16 млрд. лева.

Младите социалисти подкрепят изразената позиция на Плевнелиев в президентското вето от 2013г. върху тегления тогава заем от 1 млрд. лв., че: „Финансирането на текущи разходи на кредит е пагубно в дългосрочен план”, „търси се честност и конкретност за цялата сума, а не за една малка част от нея”, както и че „генерално липсва прозрачност, липсват аргументи, защитени с цифри и записани в закона".  Младежите призовават президента да приложи същите стандарти и към сегашния многомилиарден дълг.

Според Адриан Скримов от ръководството на Младежкото обединение политиците, които са гласували за дълга, мислят не за България, а за джобовете си. „АБВ, ДПС и БДЦ "обърнаха палачинката", заради финансовите и властовите си интереси и подкрепиха дълга, който Горанов и ГЕРБ искат! Явно продължилата почти час почивка им е позволила за вземат остър завой и да подкрепят взимането на 16 милиарда външен дълг. Срещу какво? Един ден и вашите деца ще ви потърсят сметка!”,  коментира Скримов.

Младите хора от БСП са на мнение, че решението на Народното събрание е поробващо България и ако Росен Плевнелиев не наложи вето, са готови за протестни действия.