Георги Търновалийски за дълга: Няма да подкрепим една лъжа

Фев 25, 2015 Новини БСП 0 1170

„БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ не може да подкрепи този договор за 16 млрд

„БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ не може да подкрепи този договор за 16 млрд.лв – тезата за   необходимостта и размера на дълга е подвеждаща и незаконна. Няма да подкрепим една лъжа”. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Търновалийски. Той подчерта, че с гласуването си днес народните представители ще определят съдбата на децата си и поколения българи, и имат историческия шанс да проявят политическа мъдрост. Търновалийски призова управляващите да проявят разум и да се откажат от този дълг. „Тези необмислени фискални действия ще вкарат страната в дългова спирала. Дори вие не сте убедени в аргументите, с които подкрепяте тази ратификация по партийна причина”, обърна се социалистът към присъстващите в парламентарната зала представители на правителството.    

Ще ви бъде потърсена сметка за дълга

 Търновалийски бе категоричен, че нито един партиен интерес не стои над правото на всеки български гражданин да живее достойно, да бъде образован и да се лекува. „Българските граждани могат да са търпеливи, но когато животът и бъдещето на техните деца са застрашени, няма да останат безучастни. Ще ви бъде потърсена сметка”, коментира той. Търновалийски предупреди да не се подценява автентичната гражданска енергия и протестите срещу дълга.

Валери Жаблянов: Вече видяхме касиера, да дойде премиерът

„Вече видяхме касиера, да дойде премиерът. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Валери Жаблянов по време на дебатите за дълга от 16 млрд. лв. „Никой не е длъжен да ходи в неговия кабинет", категоричен бе Жаблянов.