Димитър Горов: За БСП отговорното гласуване в НС е против този колосален дълг от 16 млрд. лв.

Фев 24, 2015 Новини БСП 0 884

Призоваваме българите да не стават роби и да протестиратЕдинственото отговорно гласуване е само едно- против тегленето на този дълг от колосалните 16 млрд

Призоваваме българите да не стават роби и да протестират

Единственото отговорно гласуване е само едно- против тегленето на този дълг от колосалните 16 млрд. лв. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Димитър Горов в предаването „Референдум” по БНТ. По думите му заемът увеличава дълга на страната с грандиозните 32% от БВП, което ще натовари плащанията на държавата ни и ще заробва поколения българи. Той призова сънародниците ни да излязат на протест срещу тегленето на този дълг.

Димитър Горов изтъкна, че благодарение на БСП е започнал дебатът по намерението на упраляващите да теглят огромната сума от 16 млрд. лв. „За разлика от нас, други политически сили, искаха тихомълком да изтеглят тези пари, без да дадат каквито и да е обяснения, за какво конкретно ще бъде похарчена тази сума”, коментира той.

„Аз не мога да разбера, кога управляващите лъжат- когато ни обясняват, че няма да взимат дълга сега и че това ще бъде евентуално вземане за следващи периоди или когато казват, че сега е нисък процентът на лихвите и сега трябва да се вземат тези 16 млрд.лв”, недоумява Горов. Затова той подчерта, че когато говорят ГЕРБ и управяващите- не може да им се вярва.