От БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ искат да върнат АДИС отново в забранителния списък за приватизация

Фев 18, 2015 Новини БСП 0 1290

Депутати от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ внесоха промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол , засягащи "Агенция дипломатически имоти в страната" ЕООД, като настояват дружеството да бъде върнато отново в т

Депутати от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ внесоха промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол , засягащи "Агенция дипломатически имоти в страната" ЕООД, като настояват дружеството да бъде върнато отново в т. нар. "забранителен списък" за приватизация. Социалистите припомнят, че през 2011г. дружеството е било извадено от списъка, но стартиралата при първия кабинет на Борисов процедура е спряна през 2013г. от правителството на Пламен Орешарски. От левицата аргументират предложението си, като посочват, че АДИС ЕООД е в много добро финансово състояние, управлявано успешно и не само не представлява тежест за държавата, а напротив – генерира печалба и изплаща дивиденти към държавния бюджет.


От БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ предупреждават, че евентуална приватизация на дружеството може да създаде сериозни правни и международни проблеми, които да внесат напрежение в двустранните отношения на Република България с редица страни, които имат представителство.