Георги Търновалийски: Управляващите имат за цел кадрова чистка и политическо овладяване на системи като МВР и Сметна палата

Фев 17, 2015 Новини БСП 0 1261

“Стоте дни на кабинета „Борисов 2” се характеризират с бързи действия по увеличение на тока, спиране на проекта „Южен поток”, една актуализация на бюджет 2014 с поемането на голям дълг, приемането на нов бюджет с още по-голям дълг и спешно искане за 16 милиарда допълнителен заем”

“Стоте дни на кабинета „Борисов 2” се характеризират с бързи действия по увеличение на тока, спиране на проекта „Южен поток”, една актуализация на бюджет 2014 с поемането на голям дълг, приемането на нов бюджет с още по-голям дълг и спешно искане за 16 милиарда допълнителен заем”. Това заяви на среща с пловдивчани снощи народният представител Георги Търновалийски. Близо два часа продължи разговора, на който беше поканен, за да информира от първа ръка за процесите в Народното събрание. По думите му законопроектите, които прокарват управляващите, имат за цел кадрова чистка и политическо овладяване на системи като МВР и Сметна палата. „Оглушителното рекламиране на някакви съдебни и здравни реформи само прикрива фактите около нищоправенето на изпълнителната власт”, подчерта той. Според него няма  реални мерки за справяне с бедността, безработицата и доходите, дори напротив. „В широкопрокламираната като социална програма за саниране няма нищо социално, тя е само тема за привличане на електорат”, посочи Георги Търновалийски.

Ще стане ли ясна истината за КТБ? Има ли опасност за финансовата система на страната? Как БСП ще се противопостави на геноцида, който се провежда спрямо младите българи и техните семейства? Тези и още много въпроси, свързани с позицията на социалистите относно геополитическия конфликт в Украйна бяха зададени към пловдивския депутат. „БСП е категорична, че санкциите срещу Русия трябва да бъдат премахнати, защото ефектът им върху нашата икономика е изключително негативен”, отговори Търновалийски. Той гарантира, че левицата в парламента остро реагира и ще продължи да го прави срещу орязването на социалните придобвки, срещу предвидените от ГЕРБ промени в образованието и срещу опитите да се подменят важните за българите теми. Според Търновалийски финансовата система на страната все още не е застрашена, въпреки намеренията на управляващите по отношение на частните пенсионни фондове. Ние искаме създаването на временна комисия, която да разгледа тяхната дейност и резултати, обяви народният представител. Той припомни, че именно БСП спаси страната от криза миналото лято, когато ГЕРБ, ДПС и техните апологети настояваха за банкова ваканция. „Дано истината за фалиралата КТБ стане ясна за обществото и парите, които държавата даде, се върнат в бюджета”, изрази надежда Търновалисйки.