Жельо Бойчев за 100 дни управление на правителството: Разочарование, имитация, и излъгани очаквания

Фев 13, 2015 Новини БСП 0 1126

„Управлението в последните 100 дни е изключително разочароващо

„Управлението в последните 100 дни е изключително разочароващо. Правителство на имитацията, на излъганите очаквания за реформи. Едно социално неангажирано управление на правителство, което за 100 дни замрази всички социлани плащания към българските майки, към българските деца. След вчерашния ден, мога да кажа че е управление и на манипулациите”. Това заяви пред журналисти в НС народният представител от ПГ ан БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев. Той поясни, че става въпрос за скандала в парламента и лъжата в двете парламентарни комисии, искането на правителството да се вземе 16 млрд. лв. външен заем. „ГЕРБ правят единственото, което правеха и през 4 –те  години на своето управление, което правят най-добре – да трупат дългове, които всички български граждани, включително и децата трябва да плащат”, подчерта депутатът от левицата.

Жельо Бойчев припомни, че когато по време на управлението на БСП и ДПС е имало искане да се изтегли заем от 1 млрд. лв. е имало вето на президента и блокада на парламента. Бойчев допълни, че тогава този 1 млрд. лв. е бил ясно разчетен – 240 млрд. лв. за размразяване на социалните плащания, малко над 200 млн. лв. за разплащане с бизнеса и над 200 млн. лв. за финансиране на дефицита за 2013г. „В момента в НС има вече подписан договор от правителството и е поет ангажимент за 16 млрд. лв., за които никой не може да каже за какво ще бъдат харчени тези пари. Считаме, че това е предателство към бъдещите поколения на страната”, каза още Бойчев.

ГЕРБ бягат от реалните дебати с поредица от скандали

Той заяви, че с поредица от скандали се опитват да манипулират общественото мнение и да се бяга от реалните дебати. „То не бяха червеи, то не беше колесника на самолета, то не беше какво ли не, само да не коментираме, това че сме свидетели на липса на политика, която да стимулира икономически растеж в страната. Това бяха големите очаквания към това правителство, които дойде с такъв тип намерения в програмната декларация. Не сме свидетели обаче на това”, заяви социалистът.


За 100 опозицията е все по силна и консолидирана

Бойчев подчерта, че за тези 100 дни опозицията става все по-силна и консолидирана. Той заяви, че левицата ясно заема своите позиции, с които е успяла и да изведе стотици граждани пред президентството против позицията на българското правителство и опитът да бъде въвлечена страната във военния конфликт в Украйна. „Това както и позицията ни за външният дълг ще бъде нашата позиция всеки един ден от това управление”, категоричен бе Бойчев.