Атанас Мерджанов за 100 дни на правителството „Борисов 2”: Заклинания, идеи за реформи и скандални решения

Фев 13, 2015 Новини БСП 0 698

„Крайно дясната политика, която води четворната коалиция е абсолютно неприемлива

„Крайно дясната политика, която води четворната коалиция е абсолютно неприемлива. Управлява ни крайно дясна формация, която прави неясни разходи на гърба на българските граждани”. Това заяви пред BTV зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на ИБ на НС на БСП Атанас Мерджанов. Той подчерта че вчера с грандиозен скандал в 2 парламентaрни комисии решението за нов дълг от 8 млн. евро не е подкрепено. „Това означава, че има нещо много притеснително в тези действия на кабинета. Привидно се задава един дипломатичен, коректен тон, но зад него няма конкретни управленски стъпки”, заяви Мерджанов.  Той допълни, че всички сме се наслушали на идеи за реформи, но практически нито в законодателството, нито като действия на правителството е последвало нещо.  ”Имаме само заклинания и идеи за реформи, но не е започнала нито една реформа”, изтъкна зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

ГЕРБ налагат финансова стабилност на бедността

Атанас Мерджанов подчерта, че състоянието, в което се намира икономиката е изключително тревожно. „Имаме скандали между работодатели и вицепремиера Калфин, следователно не може да очакваме кой знае какъв икономически растеж”, комeнтира той 
Мерджанов опроверга твърденията, че българите се чувствали по- добре. „Финансовата стабилност е стабилност на бедността, на липсата на шансове, на липсата на инвестиции. Една голяма заблуда е и насажданата илюзия, че европейските фондове са отворени”, каза още говорителят на ИБ на НС на БСП. Той поясни, че между смяната на две европейски комисии има период от около половин до една година, когато се напасват новите оперативни програми и администрацията.