Асен Гагаузов: България трябва да изпрати в Европейския парламент един добър екип

Юни 06, 2009 Новини Избори 0 1792

„България трябва да изпрати в Европейския парламент един добър екип, който най-после да успее да покаже, че страната успява да се справи с предизвикателствата на членството в Европейския съюз

„България трябва да изпрати в Европейския парламент един добър екип, който най-после да успее да покаже, че страната успява да се справи с предизвикателствата на членството в Европейския съюз. Затова е важно хората да гласуват и да изпратят в Европарламента тези, които ще защитават техните интереси и интересите на България".

Това заяви днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов на среща с представители на местни и национални медии. Той допълни, че по време на предизборната си кампания „Коалиция за България" се е постарала да активизира голяма част от избирателите да гласуват, защото изборите за български депутати в Европейския парламент са изключително важни за страната. Според министър Гагаузов, резултатите от евровота ще се отразят върху всички партийни листи за предстоящите парламентарни избори, включително и върху сливенската листа на БСП. Окончателните листи на партията за парламентарните избори ще станат ясни следващата седмица, когато ще се проведе заседание на Висшия съвет на БСП.

Пред медиите министър Гагаузов говори за направеното от МРРБ в област Сливен през изтичащия мандат на правителството. Той припомни, че със средства на регионалното министерство са били изградени всички подходи към града, работи се по корекциите на реките Асеновска, Новоселска и Дюлева, 4 млн. лв. са били отпуснати за асфалтиране на кварталите „Дружба" и „Сините камъни" след изграждането на водопроводната мрежа в тях, средства са отпуснати за водопреносната мрежа в Руски квартал, за подмяна на канализацията в квартал „Колю Фичето", финансирани са обекти в Твърдица, Нова Загора, Ичера и др. Усилено върви и изграждането на пречиствателната станция за питейни води в Сливен, която ще бъде най-модерната пречиствателна станция в България.

Министър Гагаузов сподели, че вече е подписано споразумение между България и Италия за съвместна работа по изграждането на транспортен коридор №8. Целта на коридора е да се възстанови стария път на движение между Европа и Азия. Транспортният коридор тръгва от италианската област Пулия, преминава през Италия, Албания, Македония, България, Молдова, Русия и се свързва с транспортния коридор на Азия. Коридорът включва железопътен, автомобилен и морски транспорт в района на Черно море.

Във връзка с изборите за парламент, Асен Гагаузов, който е водач на листата на БСП в Сливен и мажоритарен кандидат, каза, че кампанията започва на 11 юни с турне на „Комиците". По време на концерта ще бъдат представени кандидатите от листата на партията. В предизборната кампания ще се включи и Николина Чакърдъкова, която ще изнесе концерт в Сливен на 30 юни. „Целта ни на парламентарните избори са поне три места в парламента, каза министър Гагаузов. БСП ще води толерантна кампания, в която ще покажем на хората направеното от нас, но ще покажем и идеите, които имаме за следващия мандат. БСП няма да купува гласове, при нас подобно нещо не съществува."