Обществени проблеми поставиха жителите на Свищов пред Мариана Бояджиева

Янр 28, 2015 Новини БСП 0 1146

Обществени въпроси поставиха жителите на град Свищов по време на приемна на народния представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мариана Бояджиева

Обществени въпроси поставиха жителите на град Свищов по време на приемна на народния представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мариана Бояджиева. Хората се интересуваха от проблеми на националната политика – позицията на партията за шистовия газ, възможностите за саниране на жилища през тази година, нивото на доходите, грижата за социално слабите.

„Поставени бяха въпроси, свързани с решението да бъдат поставени нивомери на ведомствените бензиностанции, което влезе в сила веднага след Нова година. Аз съм един от  13-те  народни представители, които внесоха проектозакон да бъде отменено това решение, тъй като разходът за основната инвестиция по поставяне на устройствата е над 15 000 лв”, обясни Бояджиева. Тя припомни, че предстои този казус да се разгледа в комисиите и в пленарна зала, но няма яснота дали правителството ще се вслуша в предложението на социалистите. „Редица земеделски кооперации и производители изпращат протестни писма. Ако има проблеми със събираемостта на данъците – акциз и ДДС, нека да се вземат необходимите мерки, но не бива да страдат всички производителите“, заяви Мариана Бояджиева

Преди началото на приемната тя посети  пенсионерски клуб „Нове“. Възрастните хора помолиха за подкрепа да получат по-голямо помещение за своята дейност. Те разказаха за певческите групи, спортните колективи и инициативите, които са правили през петте години от създаването на клуба.

 „Хората живо се интересуват и от националната политика и от местните въпроси и имат конкретни мнения и становища по всеки от тях“, обобщи народният представител. Тя припомни, че с настойчивостта на народните представители от БСП и областния управител в предишния мандат и на представителите на местната власт бяха решени редица въпроси от значение за Свищов. Бояджиева припомни още,че  700 000 лв. бяха вложени в ремонта на ул.“33-ти свищовски полк“ –от Правителствената инвестиционна програма „Растеж и развитие на регионите“, която не беше продължена при сегашната четворна коалиция. „Отсечката между селата Царевец и Драгомирово беше завършена с европейски средства. Първите 960 000 лв. бяха отпуснати през миналата година за справяне с ерозионните процеси на брега на р.Дунав в с.Вардим”, добави Бояджиева. Тя обясни, че цялостното укрепване на брега ще струва над 5 млн.лв., но първите средства са били отделени през миналата година. „Ангажимент на всички народни представители е такива важни въпроси да бъдат обща грижа и настойчиво да се решават“, заяви Мариана Бояджиева.