Мариана Бояджиева: Санирането да не се ограничава само в областните градове

Янр 27, 2015 Новини БСП 0 1080

  „Хората с право се притесняват, че санирането ще се съсредоточи в големите градове, където са големите кооперации с над 36 апартамента

 
„Хората с право се притесняват, че санирането ще се съсредоточи в големите градове, където са големите кооперации с над 36 апартамента. Има и една неудовлетвореност, че в програмата останаха само големите сгради. Тревожна е и информацията, че новопостроени луксозни сгради също ще бъдат санирани“. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мариана Бояджиева на поредната си приемна, след като чу опасенията на жителите на  Полски Тръмбеш, че средствата по държавната програма за саниране на панелните блокове ще отидат само в големите градове. 
 
Към народния представител се обърнаха и хора с минимални доходи, които се интересуваха дали удържаните им данъци през 2014 г. ще бъдат върнати. „Хората, които през 2014 г. са получавали доходи до 340 лв., трябва да получат удържаните им данъци обратно. Внесен е закон за тълкуване на Закона за доходите на физическите лица и в него ще се казва ясно, че става въпрос за доходи от 340 лв. само от трудови доходи“, каза на хората Мариана Бояджиева. 
 
Народният представител уточни, че този закон важи само за 2014 г., защото ГЕРБ го е отменил за 2015 г. „През 2015 г. хората с минимални доходи, които внасят данъци няма да могат да си получат обратно през 2016 г.”, каза тя.
 
Лошото състояние на пътищата отново беше тема на недоволство от страна на посетителите на приемната. Жители на с. Орловец посочиха, че пътят към селото, част от републиканската пътна мрежа, е обрасал с храсти, а дупките по него стигат на дължина над половин метър. Като друг сериозен проблем бе посочен и мостът над р. Янтра при с. Петко Каравелово, който е с подкопани основи.