Драгомир Стойнев: БСП няма да приеме увеличаването на възрастта и стажа за пенсиониране

Янр 25, 2015 Новини БСП 0 985

„БСП е готова със своя проект за пенсионната реформа, той ще бъде обсъждан от Съвета за социална политика към НС на БСП

„БСП е готова със своя проект за пенсионната реформа, той ще бъде обсъждан от Съвета за социална политика към НС на БСП. В началото на февруари ще бъде представен  на социалните партньори”. Това заяви зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев на пресконференция след заседание на НС на БСП в централата на партията. Стойнев бе категоричен, че социалистите  няма да приемат увеличаването на възрастта и стажа за пенсиониране, предложени от министър Ивайло Калфин. Зам.- председателят на БСП заяви още, че когато едни хора са се трудили през целия си живот, преживели са несправедливите години на прехода- трудно могат да понесат още едно увеличение. „Ние считаме, че трябва да има замразяване на стажа и възрастта и да се създадат гъвкави форми за пенсиониране”, каза още Стойнев.

Бойко Великов: Взимаме мерки за организационното укрепване на БСП и участието на местните избори през есента

Зам.-председателят на БСП Бойко Великов обяви, че партията взима мерки за организационно укрепване. Той поясни, че те са резултат от серия дискусии, които социалистите са провели след тежката загуба на парламентарните избори. Той добави, че са проведени дискусии с общинските и областни председатели, кметове на общини и научните центрове на партията. Откроени са три основни проблема- първият е за политическата идентичност на партията. „Идейно-политическите въпроси продължават да стоят много остро в партията и затова сме се постарали да ги очертаем, за да могат де да бъдат разработени допълнително от комисиите и съветите към НС на БСП”, каза Великов. Той добави, че това са въпроси, свързани със стратегическата цел на БСП, формулирането на обединяващите и национални интереси, тези за икономическата политика, както и основните параметри в социалната политика. Друг актуален въпрос е- за устойчивото развитие на финансово-кредитната и данъчно-осигурителната система.

Проблемът за диалога на БСП с обществото също ще бъде разработван и дискутиран. Бойко Великов открои въпросът за публичния образ на партията и необходимите мерки, които трябва да се предприемат, за да бъдат привлечени младите хора и хората в активна възраст.

Зам.-председателят на БСП изтъкна, че организационното развитие и укрепване на БСП е третият раздел от мерките и там са зададени конкретни въпроси за дейността на Младежкото обединение и разширяване и утвърждаване на едно по-колективно ръководство в партията.