Таско Ерменков: Левицата е обединена във формата БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ

Янр 21, 2015 Новини БСП 0 1051

„Левицата е обединена във формата  БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и  не виждам други налични леви партии, с които да се обединим”

„Левицата е обединена във формата  БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и  не виждам други налични леви партии, с които да се обединим”. Това коментира в Сливен народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков. Той бе категоричен, че няма начин да заявяваш, че си лява партия, а да провеждаш дясна политика, да участваш в едно управление, което отнема всички социални придобивки, направени за година и половина от кабинета Орешарски. „Да въведеш драконовски мерки, с които да прехвърлиш държавната отговорност върху най-бедните слоеве от населението, върху работещите бедни. Ако ти не си съгласен с тази политика, и присъствието ти не води до социалните резултати, които си очаквал – излизаш”, заяви социалистът.

„Колкото до листите – да попитам как точно ще ги правим – първо, трето и пето място за нас, 2-ро, 4-то и шесто за АБВ или обратно?”, риторично попита Ерменков. По думите му, в една листа с БСП не може да има хора, чиито представители са влезли в парламента с предизборна кампания, насочена срещу БСП- едва ли не като единствен враг. „Да имаше поне едно формално извинение, а не сега изведнъж да искат да влязат в нашите листи – това не е сериозно” , коментира още  народният представител.

Ерменков добави, че ако става въпрос за кандидатура за кметове и личности, които имат леви разбирания и биха организирали ляв електорат, за да спечелят повече привърженици, би имало тема за разговор,  но тя по думите му минава също  през разграничаване от действащата политика. „Не може леви хора да провеждат дясна политика”, допълни Таско Ерменков. „За мен основата в едно съюзяване в полза на дадена община и нейното по-социално развитие,  е отношението към политиката на държавно ниво и няма как да се получи така- някой да води и подкрепя дясна политика на национално ниво, а на местно ниво изведнъж да стане ляв”, обобщи социалистът.