Кирил Добрев: За 3,5 години изпълнителният директор на БДЖ съкрати 200 влака

Янр 20, 2015 Новини БСП 0 1328

„Министър Ивайло Московски има кадрови проблеми

„Министър Ивайло Московски има кадрови проблеми. Изпълнителният директор на “Холдинг БДЖ” ЕАД Владимир Владимиров се държи като синдик на компанията. За предишното си управление от 3 години и половина той съкрати 200 влака. Сега първата работа, която прави е да продължава да съкращава.” Това заяви на пресконференция в Габрово народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кирил Добрев. Според него БДЖ допускат фундаментална грешка, тъй като няма как да бъдат закривани железопътни линии и в същото време да се говори за развиване на дейност. “Основният аргумент, който Владимиров извади пред транспортната комисия в парламента беше, че след като се закрият тези линии ще се спестят едни средства. Ако се закрият всички линии, ще се спестят всички 180 милиона лева, които са субсидия от страна на държавата”, коментира социалистът.

“Откъснатостта на Северна и Южна България води до разлика в нейното икономическо развитие. Спряха се основни артерии, свързващи Русе, Горна Оряховица, Велико Търново, Габрово и Стара Загора. Тази връзка нарушава не само транспорта, но и образно казано бизнес отношенията между тези области”, допълни депутатът от левицата. Той е на мнение, че пак се действа на принципа “проба – грешка” и отново се връщаме в онези 4 години, когато се пускаше едно нещо в медиите, виждаше се, че е грешка „и се даваше заден“. “Управляващите или ще имат характер да направят промени и реформи в БДЖ, или просто да не се поддават на този натиск. Не може след като линиите бъдат спрени и разбудиш половината общество, да се обяснява, че имало едни “шинобуси”, които можело да се използват като жп транспорт”, допълни още народният представител.

Кирил Добрев категорично се обяви за запазване на старото разписание на влаковете в област Габрово. Според него разрушаването на схемата на жп транспорта ще доведе до това- всяка една община да прави нови схеми на своя обществен транспорт.

През деня народният представител от Габрово проведе и приемен ден за граждани, на който се отзоваха много хора. Пред него те поставиха проблеми от различно естество, но най-сериозният се оказа казус, при който благодарение на “добри съседи”, възрастно семейство влиза в дома си с помощта на стълба. Кирил Добрев увери, че въпросът ще бъде отнесен първо до главния архитект на Габрово арх.Татяна Стойкова за пореден път и ако не последва отговор оттам, ще търси съдействие дори от министъра на Регионалното развитие Лиляна Павлова. Народният представител заяви, че от следващата седмица такива приемни ще бъдат провеждани и по малките населени места в област Габрово.