Протест на гара Мездра срещу спирането на влакове

Янр 16, 2015 Новини БСП 0 1290

Протест срещу спирането на пътнически влакове организираха работещите в БДЖ синдикати и граждани

Протест срещу спирането на пътнически влакове организираха работещите в БДЖ синдикати и граждани. Дойдоха стотици хора от селищата покрай линията Мездра- Видин. Протестиращите бяха подкрепени от структурите на БСП в целия регион.

Събралите се носеха тениски и значки с надписа „Да спасим БДЖ”. На издигнатите плакати се виждаха призивите „Искаме си влаковете”, „Не на геноцида над Северозапада”. 

„Протестът е против закриването, образно казано, на „Вратата на Северозапада”, както наричат гара Мездра, която бе един от големите железопътни възли в България”, комнетира областният лидер на червената партия Делян Дамяновски. „Какво означава да няма 40 млн. лв. за БДЖ, а да налеем стотици милиони в друга сфера, или милиарди като в КТБ? Във всички страни в Европа влаковите пътнически превози се дотират, защото това е най-социалният транспорт”, каза още Дамяновски.  

Няколко дни преди това председателят на БСП Михаил Миков призова членовете и симпатизантите на левицата да се включват в протестите, които се организират в страната, заради спирането на 38 влака. Той бе категоричен, че безумното унищожаване на държавните железници трябва да спре.