Кирил Добрев почете годишнината от създаването на Националната Априловска гимназия

Янр 14, 2015 Новини БСП 0 1027

Народният представител от Габрово Кирил Добрев бе единственият член на Народното събрание, който уважи тържествения юбилеен концерт посветен на 180- тата годишнина от създаването на първото българско светско училище - Националната Априловска гимназия

Народният представител от Габрово Кирил Добрев бе единственият член на Народното събрание, който уважи тържествения юбилеен концерт посветен на 180- тата годишнина от създаването на първото българско светско училище - Националната Априловска гимназия. "Това училище е една от институциите в българското образование. Пазете и съхранявайте духа и заветите на първосъздателите, защото вие сте призвани да предавате стремежа към знание и просвещение - една от най-ярките български национални ценности."- каза Добрев в поздрава си към директора на училището Снежана Рачевиц. Сред гостите на събитието бяха и председателят на ОбС на БСП - Кристина Сидорова и Николай Григоров, който е и бивш преподавател в Априловото школо.

          В края на миналата година Добрев подкрепи отбелязването на юбилейната годишнина, като закупи новогодишни картички, изработени от учениците на гимназията.