Казанлъшки социалисти: Да кажем НЕ на водената от правителството политика!

Янр 14, 2015 Новини БСП 0 721

„Да кажем НЕ на водената от правителството и министъра на транспорта - Ивайло Московски политика на поетапно спиране на железопътния транспорт”, с този призив излязоха младите социалисти в Казанлък

„Да кажем НЕ на водената от правителството и министъра на транспорта - Ивайло Московски политика на поетапно спиране на железопътния транспорт”, с този призив излязоха младите социалисти в Казанлък. Те са  против спирането от движението  на пътнически влакове, минаващи през гара Казанлък. С  подписката социалистите призовават хората  да се каже „НЕ на бавното и мъчително убийство на БДЖ”. Спрените влакове са  Карлово – Сливен и  Карлово- Тулово. „Доста граждани от община Казанлък са възмутени и  категорични, че не е възможно днес да се ограничава използването на най-евтиния транспорт от ученици, студенти и работници”,  това подчерта зам.-председателят на ОбС на БСП Спас Момов, поставяйки своя подпис в изразеното  гражданско недоволство.

          Втори ден вече младите социалисти от Стара Загора събират подписи против намеренията за спиране на над 140 броя пътнически влакове – 1/3 от  движещите се към края на 2014 година. С подписката те подкрепят  исканията на железничарите за запазване на влаковете и работните места.  Гражданите, които използват жп транспорта и са недоволни от ограничителните мерки на държавата, могат да намерят подписката в сградата на БСП в Стара Загора и на жп гарата в областния град.

          На 24 януари 2015г. (събота) от 10 и 30 часа на жп гара Стара Загора ще се състои граждански протест срещу опитите за унищожаване на БДЖ. Младежкото обединение в БСП - Стара Загора се присъединява към гражданите и се обявява твърдо против спирането на композиции и предстоящите съкращения в държавната железница. Те призовават всички, които имат волята и смелостта да се противопоставят на това безумие да се включат в протеста.