Атанас Мерджанов: Търсим начини да повишим доверието в БСП чрез различни организационни мерки

Янр 10, 2015 Новини БСП 0 899

„Провеждаме изнесено заседание на ИБ на БСП, а вчера имахме среща с актива на БСП – Монтана, една от областите в която имаме сериозен дефицит на доверие

„Провеждаме изнесено заседание на ИБ на БСП, а вчера имахме среща с актива на БСП – Монтана, една от областите в която имаме сериозен дефицит на доверие. Имаме само един кмет от малките общини”. Това каза говорителят на НС на БСП Атанас Мерджанов пред радио К2.  Мерджанов обясни, че разговорите са задълбочени и искрени. „Търсим начини за повишаване на доверието в БСП чрез различни организационни мерки и механизми, които обсъждаме”, добави той. Мерджанов поясни, че след тежката загуба, която БСП е претърпяла на изборите през есента, партията е процес на стягане на редиците. „През годините имаме доста пропуснати неща, пропуски в кадровата политика,и несъстоятелност в част от идеите ни. Сега раздорите са на първо място във формално управляващата четворна коалиция и те няма как да не се покажат наяве след известно време, тъй като виждаме,че за тези близо два месеца управление на новото правителство – има само имитация на реформи”, категоричен бе Мерджанов. По думите му правителството дори не е представило управленска програма, в същото време прави драстични промени в бюджета на република България. „Имаме колосален външен дълг, който не знаем за какво ще бъде използван. Това е една доста сериозна социална безпътица за българските граждани”, допълни той.

„Не сме удовлетворени от ръководството на вицепремиера Кунева на силовите ведомства и на тяхната координация. В последните седмици станахме свидетели на една небивала бъркотия по въпроса-  кой да охранява границата ни с Турция”, заяви Мерджанов. Народният представител обясни, че ГЕРБ, поемайки властта, не са оценили огромните усилия, направени от предишното правителство за овладяване на бежанската вълна. „Не се справихме блестящо, но бяха положени видими усилия и резултат имаше”, категоричен бе той. „Бежанският проблем ще стои на дневен ред в близките десетина години пред Балканите и Европа. Затова е критичното ни отношение към бездействието на г-жа Кунева. Обсъждахме идеята за среща между евродепутатите от най-засегнатите от бежанския въпрос държави за търсене на нови промени в Дъблинския договор”, обясни Мерджанов. Той  припомни, че страната ни няма ресурса да поеме тези 7500 души, които искат да ни върнат. „Вече се говори за общоевропейска гранична полиция и България трябва да бъде в центъра на тези усилия и да проявява максимална активност”, категоричен бе той.

Атанас Мерджанов заяви, че усилията на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и през новия политически сезон ще бъдат насочени към механизми за преодоляване на бедността и създаване на работеща икономика. „Тези 14 социални права и защити, които бяха отнети с приемането на бюджета за 2015 г., ще бъдат в центъра на нашето внимание като законодателни инициативи. Имаме внесени законопроекти за защита на българските потребители и промени в Комисията за защита на конкуренцията”, обясни Мерджанов.