Янаки Стоилов призова за солидарна Коледа в Пазаджик

Дек 23, 2014 Новини БСП 0 1303

Зам

Зам.-председателят на НС на БСП и народен представител ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Янаки Стоилов се включи в инициативата „Солидарна Коледа” и раздаде подаръци на деца в центрове за настаняване от семеен тип в област Пазарджик. Деведнадесет деца на възраст между 3 и 14 години в село Лесичово получиха дрешки, занимателни игри, раници и лакомства от народният представител.

          Янаки Стоилов посети и дневния център за деца с увреждания в град Пещера. В центъра към момента са настанени 10 деца над 3-годишна възраст. Те получиха от зам.-председателя на БСП учебни пособия, книги, топки и коледни сладки. Той се запозна също с условията, в които се обгрижват децата. „Солидарна Коледа” е инициатива на БСП, която се провежда на различни места в страната, насочена към нуждаещите се от съпричастност и солидарност.

Янаки Стоилов: При приемането на последните законови промени се оформи коалиция между ГЕРБ и ДПС

          “При приемането на последните законови промени се оформи, освен негласна, и фактическа коалиция между ГЕРБ и ДПС, защото тези промени станаха възможни, благодарение на този съюз и на част от групата на БДЦ”. Това каза на пресконференция в Пазарджик зам.-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов. Според него тази коалиция има предимно финансово-икономически измерения, но ако тези процеси се проследят на национално и регионално ниво, вероятно и административни измерения. Янаки Стоилов обърна внимание на факта, че българските граждани трябва да знаят, че при приемането на разчетите за следващата година са предвидени над 8 млрд. лв. увеличение на държавния дълг, с което в рамките на 2015 г. съвкупният държавен дълг ще достигне  около 24-25 млрд. лв. „Това вече въвлича страната в рискова ситуация и опасност да навлезе в дългова спирала, което ще се отрази върху доходите на редица професионални и социални групи”, категоричен бе Стоилов.

Пред медиите той посочи, че е имал възможност в изминалите месеци да проведе редица срещи по общини в Пазарджишка област с членове и симпатизанти на БСП във връзка със състоянието и проблемите на партията.