Мая Манолова: Готова съм да платя всяка цена, за да защитя българския парламентаризъм и интереса на гражданите

Дек 18, 2014 Новини БСП 0 1010

  „Готова съм да платя всяка цена, за да защитя българския парламентаризъм и интереса на българските граждани”

 
„Готова съм да платя всяка цена, за да защитя българския парламентаризъм и интереса на българските граждани”. Това заяви народният представител Мая Манолова пред журналисти в Народното събрание. Тя бе категорична, че когато ГЕРБ дойдат на власт, първото нещо което се опитват да направят е да узурпират цялата власт, както и да запушат устата на всеки, който мисли различно. 
 
„Според Конституцията ни, а също и според правилника на НС, главният прокурор е този, който иска имунитета на народен представител. Искайки моя имунитет, г-жа Цецка Цачева се изживява като главен прокурор. А всички знаем, че главният прокурор се казва Сотир Цацаров”, каза Манолова. Тя подчерта, че България е страна по международни договори, утвърждаващи свободата на словото. „Свободното изразяване на народните представители е гарантирано и от Конституцията ни. Поради тази причина, заканата на г-жа Цачева не ме плаши. А аз съм готова да платя цената, за да защитя парламентаризма в България, а и не само това. Готова съм и ще защитавам и интереса на българите, които ще бъдат принудени да платят 4 млн. лв. на германска фирма, при това без основание”, заяви категорично народният представител.  
 
Очакваме президентът да защити интереса на българските данъкоплатци
 
„Очакваме президентът Росен Плевнелиев да върне този закон в парламента и да защити интереса на българските данъкоплатци, които ще бъдат натоварени да заплатят тази значителна сума”, подчерта Мая Манолова. „Както е тръгнало, вероятно г-жа Цачева ще поиска директно да бъда арестувана от парламентарната трибуна, за това, че защитавам интереса на българските данъкоплатци. Ние обаче ще атакуваме решението на Министерския съвет за изплащане на тази сума на германската фирма”, категорична бе Мая Манолова. По думите й въпросната фирма не е направила нито един лев инвестиция. „Затова ще обжалваме решението на МС, както по същество, а именно, че тези пари не се дължат, така и заради факта, че това постановление търси и намира, според кабинета, своето основание, в неприет закон. Оказва се, че в Държавен вестник се обнародват документи с невярно съдържание”, обясни народният представител. 
 
Манолова припомни, че вече е имало подобен случай. „Първият бе с т.нар. наркопоправка, а вторият е сега. Това е унизително за българското Народно събрание и прави парламента ни безсмислен, след като закони, които не са приети, се обявяват за такива, при това в Държавен вестник. За това трябва да се притеснява Цецка Цачева”, каза още Мая Манолова.