Георги Гьоков: Управляващите да обяснят на хората, че прехвърляйки парите си в НОИ, губят личната си партида

Дек 18, 2014 Новини БСП 0 771

„Когато казахме, че държавата е лош стопанин, решихме да правим пенсионната реформа и в пенсионните фондове се натрупаха доста пари

„Когато казахме, че държавата е лош стопанин, решихме да правим пенсионната реформа и в пенсионните фондове се натрупаха доста пари. Лесно решение е да вземеш тези натрупани пари от хората”. Това каза пред бТВ народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Гьоков. „След като държавата те задължава да се осигуряваш, трябва да ти даде възможност да го правиш и в държавен пенсионен фонд”, добави социалистът. 

 Гьоков отбеляза, че на гражданите трябва да се даде възможност за информиран избор. По думите му първо трябва им се обясни, че прехвърляйки парите си в НОИ те губят своята индивидуалност. „Лишаваме ги от унаследяване на тези средства, тъй като нямат лична партида“, обясни той. 

„Пенсионната реформа не може да се прави на парче, това е част от една цялостна визия”, добави народният представител. „Аз виждам в този прибързан ход едно прикриване на лошите действия на частните пенсионни фондове”, каза още Гьоков.