Смолянчани изразиха тревогата си от ТПТИ

Дек 12, 2014 Новини БСП 0 1133

Дора Янкова: БСП поиска с декларация прозрачност и гаранции, гарантиращи защита при преговорите за споразумението   Смолянчани изказаха тревогата си от рисковете, които крие Трансатлантическото партньорство

Дора Янкова: БСП поиска с декларация прозрачност и гаранции, гарантиращи защита при преговорите за споразумението
 
Смолянчани изказаха тревогата си от рисковете, които крие Трансатлантическото партньорство. На отворена дискусия, организирана от БСП-Смолян бе представена същността на споразумението, както и какви рискове носи то. Депутатът Дора Янкова акцентира върху необходимостта от повече прозрачност от страна на ЕС при преговорите и решенията, които се вземат. „БСП  още преди месец изрази своите притеснения в специална декларация. Искаме национален дебат с всички страни по споразумението“, заяви тя. Янкова подчерта, че левицата настоява категорично да се спазват всички права, стандарти, гаранците за търговия, опазването на околната среда и здравето. „Преговорите трябва  да се водят при открити врати, под демократичен контрол и публично за обществото“, каза още тя.
 
Сред гостите в залата присъстваха представители на НПО, браншови сдружения на производители и на доставчици от сектора на услугите, на академичните среди, на адвокатската колегия в Смолян, граждани. Те зададоха множество въпроси и участваха в дискусията повече от 2 часа с огромен интерес. Най-сериозни опасения родопчани изказаха за екологията, земеделието, малкия и среден бизнес, пчелите.