Румен Петков ще е мажоритарен кандидат в Плевен

Юни 02, 2009 Новини Избори 0 2065

БСП - Плевен утвърди листата си за 41 Народно събрание На заседание на Областния съвет на БСП - Плевен бе утвърден състава на лисата на Коалиция за България за предстоящите парламентарни избори за 15 МИР

БСП - Плевен утвърди листата си за 41 Народно събрание

На заседание на Областния съвет на БСП - Плевен бе утвърден състава на лисата на Коалиция за България за предстоящите парламентарни избори за 15 МИР. Предложението, което ще трябва да бъде одобрено и от НС на партията, включва 14 кандидати. Останалите четири места са за представители на коалиционните партньори или за гражданска квота.

Листата ни е балансирана по всички показатели, каза Румен Петков. Според него тя ще е с най-много млади хора  в страната. Добре спазен е и половия баланс със сериозно присъствие на жени. Териториалния принцип също е уважен, като в листата са включени представители на всички общини в областта.

Трети в листата е председателят на Областния съвет на партията и депутат Васил Антонов, четвърто, пето и шесто място е за председателите на БСП в Плевен Любомир Петков, в Левски Любка Александрова и в Червен бряг Мирослав Михайлов.

До десет дни ще са ясни имената на коалиционните партньори, за които са определени второ, осмо, дванадесето и четиринадесето място. Не бива да се правят спекулативни твърдения - така Румен Петков коментира тиражираното второ място в лисата на Цветелин Кънчев. Той допълни, че няма политическо решение нито на Националния съвет, нито на Националния предизборен център за имената на коалиционните партньори. Очаква се те да бъдат ясни до десетина дни.

На заседанието на Областния съвет на БСП единодушно бе гласувано Румен Петков да е и мажоритарен кандидат на партията в Плевен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.