Илияна Йотова: БСП в опозиция може да свърши много стойностни неща

Nov 30, 2014 Новини БСП 0 1279

„БСП в опозиция, като коректив, може да свърши много стойностни неща

„БСП в опозиция, като коректив, може да свърши много стойностни неща. Не съм убедена, че управляващото мнозинство няма да се съобразява с 39-те ни народни представители, защото това мнозинство е нестабилно”. Това каза евродепутатът Илияна Йотова пред Нова тв. „Отначало имах своите колебания дали в тази тежка за страната ситуация трябва да влезем в някакъв вид споразумение с партията, която получи най-много гласове”, каза още тя. Тя добави, че от ден на ден разбира, колко е било правилно решението на социалистите да останат в опозиция, защото още от съставянето на новия кабинет, управляващите са се изгубили в тази непрестанна битка за постове и в спорове как да бъде взето едно или друго решение.
 
 
”Има сговор между четирите партии да се крепи управлението, но не се виждат националните приоритети”, добави Йотова.  „Взе се решение за един огромен заем, как ще се плаща този заем, в името на какво е взет, кой ще контролира използването на парите и условията при които той е взет?”, попита евродетутатът.
 
Илияна Йотова обясни, че у нас се внушава, че ние сме единствената страна наказана от ЕК заради лоши обществени поръчки. „ЕК ще завърши 2014 г. с 31 млрд. евро дефицит. Това означава че за тези пари няма разплатени програми в рамките на държавите членки”, обяви тя. Тя обясни още, че България не е единствената страна в която има проблем с европрограмите. Йотова припомни, че спрените пари у нас са за проекти, които са взети още от първия кабинет на ГЕРБ. „Заради това, че служебният кабинет се опита да преправи по най-нелеп начин някои от програмите, които предишното правителство беше приготвило за ЕК, днес България има приета една единствена програма за социалната политика”, каза още тя.