Общинският партиен съвет на БСП в Стара Загора е обновен наполовина

Nov 29, 2014 Новини БСП 0 1226

Михаил Миков: Медиите не заменят прекия контакт с хората Общинският партиен съвет на БСП в Стара Загора е обновен наполовина

Михаил Миков: Медиите не заменят прекия контакт с хората

Общинският партиен съвет на БСП в Стара Загора е обновен наполовина. Днес беше проведена отчетно- изборната конференция на старозагорската общинска партийна организация, на която беше избрана за нов председател  на първи тур- Валентина Бонева.  187 делегати от  116 основни партийни организации в общината преизбраха за  председател на общинската контролна комисия Зоя Цветкова. Успешно приключилият  пълен цикъл отчети и избори в Стара Загора е в изпълнение на решение на Националния съвет за провеждане на  такива конференции в 20 организации на БСП. Миналата седмица мина отчетно- изборната конференция в Приморско. В останалите организации, записани в решението на националния съвет на БСП, в момента се провеждат събрания, на които социалистите анализират състоянието си, предприемат мерки  и кадрови промени за укрепване на организационното  и политическото си  състояние.

Днес  председателят на БСП  Михаил Миков и зам.-председателят на партията Драгомир Стойнев участваха в работата на конференцията в Стара Загора.

„Такива действия, независимо от кого се правят, вредят на БСП, по две причини: обществото се занимава с вътрешнопартийни проблеми, с личностни амбиции, а не с действителните проблеми, които днес занимават хората - безработицата, бюджета, дясното управление, големия дълг, който поемаме. Въпроси, които остават на заден план заради суетата на един или друг политик”, заяви  в Стара Загора председателят на БСП Михаил Миков като отговор на въпрос ще създава ли движение вътре в партията Мая Манолова .

„Смятам, че Мая Манолова одобрява политиката на ръководството на партията и оттук нататък- всеки да си върши работата. Тя е председател на Контролната комисия, има висока позиция и отговорности, всеки да си върши работата и да се занимава по-малко с подклаждане на някакви внушения и съмнения”, категоричен бе председателят на БСП.  Той обясни още, че сам е преценил, че Ангел Найденов няма да бъде в екипа му, и няма смисъл това да се превръща в някаква драма. „Има редица проблеми на партията по нейното политическо и организационно укрепване, и на доброто функциониране на коалиция "БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ", и за подготовката на местните избори. Всеки, които наистина иска да работи за това има своето място”, каза още Миков.

Лидерът на левицата обясни, че дискусията за медийната политика на БСП не е нова, но има какво да се направи за подобряване на комуникацията. „Никой не бива да мисли, че медиите могат да заменят прекия контакт с хората и това е призивът ми към активистите на партията - повече разговори с хората. През медиите можеш да им кажеш нещо, но много е важно да ги чуеш и те какво мислят”, допълни Миков.