Гуцанов: Настояваме община Варна да проведе реално публично обсъждане за новите заеми

„Не може да искаш нови заеми – 43 млн

„Не може да искаш нови заеми – 43 млн. лв. и да направиш обществено обсъждане, на което да има 10-15 души.” Това заяви на пресконференция лидерът на БСП-Варна Борислав Гуцанов. По негово мнение случващото се е показателно за несериозно отношение и показва, че не направено необходимото, за да бъдат провоки варненци да участват в обсъждането.
 
Борислав Гуцанов беше категоричен, че ако кметът и ръководството на общината не предприемат действия за ново обсъждане, което да стигне до хората, БСП ще го направи. „Ще поканим кмета да говори пред хората, защото това, което се случва в общината явно е без съгласуване на национално ниво. Няма ясни виждания и перспектива за развитие на града- както се случи с пристанището. Не е важно да се отворят само първо и второ кейово място на пристанището, а да се реализира целият проект. Защо никой не пита новия министър на транспорта ще бъдат ли върнати на Варна средствата за проектиране, които ни бяха взети“, уточни Гуцанов
 
Председателят на БСП- Варна съобщи, че още утре ще изпрати писмо до министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, в което ще настоява за промяна на наредбата за паспортизация на обществените и жилищни сгради- за удължаването на сроковете. „И не само за удължаването им, а да бъде поставен срок и да има паспортизация- тогава, когато има някакво последващо действие – например саниране, ремонт. Не може да са прави нещо, без да се знае какво следва после. Или просто сега трябва да се приберат едни пари от хората“, уточни той.
 
Стартираме инициатива за набиране на средства за надарени деца
 
Борислав Гуцанов съобщи още, че заедно с НПО „За младите с любов“ стартират поредица от благотворителни събития, с които да се набират средства за надарени деца в различни области. „Знаете, че аз отделих средства за деца таланти, след като спечелих делото в Страсбург. Сега ще го направя отново, защото смятам, че младите и талантливи хора могат да дадат едно ново начало, ново Възраждане на града и на държавата ни и те трябва да бъдат подкрепяни, да им се помага по всякакъв начин“, каза той. 
 
Първата инициатива на кампанията е концерт на варненски фолклорни състави и Валя Балканска, който ще се проведе на 5 декември от 19,00 ч. във Фестивален и конгресен център-Варна.