Стефан Данаилов: Трябва да обединим разум и сили, нищо не е по-важно от добруването на нацията ни

Окт 27, 2014 Новини БСП 0 861

„Пъстър е букетът от партии, които изпратиха свои представители в тази зала, много и различни са посоките на посланията, с които убеждавахме своите избиратели

„Пъстър е букетът от партии, които изпратиха свои представители в тази зала, много и различни са посоките на посланията, с които убеждавахме своите избиратели. Въпреки това се надявам, че мъдростта на народа ни ще ни помогне да се мобилизираме и обединим в името на възраждането на неговото заслужено самочувствие.“ С тези думи най- възрастният народен представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Стефан Данаилов откри първото заседание на 43-то НС. По думите му трудното раждане на този парламент доказва, че са занемарени много от принципите на така жадуваната демокрация и вече не може да бъде отлагано лечението на българския обществен живот. „Длъжни сме честно да погледнем истината в очите и спешно да предложим най-важните стъпки по пътя към националното спасение и така крачка по крачка да се опитаме да върнем доверието на хората, за да активираме тяхното участие в обществените процеси“, допълни той.
 
Данаилов изтъкна, че много хора все още очакват обещаната от всички партии промяна: младите търсят основание да се усъвършенстват и да останат в България, възрастните хора отплата за труда си, хората на бизнеса очакват гаранции за своята креативност и икономическа активност, а творците и хората на науката- простор за своето творческо вдъхновение. „Ако в сърцата ни е останала дори капчица кръв, вярна на Кубратовия завет:   „Съединението прави силата“, трябва да обединим разум и сили, защото нищо не е по-важно от добруването на нацията ни”, каза той. Данаилов е категоричен, че само общите усилия на народните представители могат да дадат плодове за бъдещето на страната.  Той изрази надежда този път да е добър орисник и 43-то НС да бъде успешно.
 
Пълният текст на речта на проф. Стефан Данаилов можете да тук