Михаил Миков: БСП ще бъде отговорна опозиция

Окт 26, 2014 Новини БСП 0 2071

„Заявих нашата позиция, че сме в опозиция и това се определя от резултатите, които постигнахме на парламентарните избори

„Заявих нашата позиция, че сме в опозиция и това се определя от резултатите, които постигнахме на парламентарните избори. Ние ще бъдем достатъчно отговорни  за разрешаването на тежките проблеми, които стоят пред страната.  За това е необходима проява на отговорност от всички политици и политически сили, независимо дали са големи или малки.”Това заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков след разговор с лидера  на ГЕРБ Бойко Борисов.  Миков оцени по достойнство разменените мнения по банковата система, енергетиката, състоянието и изпълнението на държавния бюджет. Той уточни, че  в бъдеще ще продължат обсъжданията откровено за решенията на проблемите, които стоят пред страната.

Миков похвали начина на провеждане на консултациите- откровено, открито, с ясна позиция за отговорността. „Една партия може да бъде отговорна и като опозиция. Когато резултатите от изборите са такива, смятам, че участие в коалиция ще бъде разчетено като твърде странно от избирателите на БСП“, заяви лидерът на НС на БСП.

Той подкрепи идеята за провеждане на консултации между всички политически фракции в НС, за да се чуе и тяхното мнение. Миков заяви, че за година и половина в страната са се провели три пъти избори и това изисква да се продължат консултациите в последен опит да се създаде правителство.

 

Има обща воля за смяна на ръководството на БНБ

Председателят на БСП изтъкна, че има обща воля за смяна на ръководството на БНБ след изтичане на всички необходими по закон срокове за нужните процедури. По думите му още на консултациите при президента е била заявена позицията за действане по законовия ред. Загубено е обаче много време и сега Управителния съвет на БНБ, органите на разследването, прокуратурата трябва да се заемат с казуса. Миков заключи, че това не е работа не политиците.