Антон Кутев: Имаме сериозни затруднения и ни трябват резки решения. БСП оцелява

Окт 18, 2014 Новини БСП 0 854

Трябва да се използва енергията на  промяната  Много хора се надяват да обявим клиничната смърт на БСП и са го правили и досега, а БСП все е оживявала

Трябва да се използва енергията на  промяната

 Много хора се надяват да обявим клиничната смърт на БСП и са го правили и досега, а БСП все е оживявала. Да, имаме сериозни затруднения и трябва да взимаме резки решения. Това заяви в ефира на Нова телевизия членът на ИБ на БСП Антон Кутев. Помолен да коментира критиките, отправени от социалиста Кирил Добрев към част от ръководството на БСП, Кутев отговори: „Това е виждането на Киро да прави партийна работа. Не съм го забелязал да има много успешни виждания. В интерес на истината Катя Николова е в управлението на партията почти толкова дълго, колкото е Кирил Добрев в парламента”. Той сподели, че едно от основните неща, които е казвал на младите си колеги, е, че в момента, в който влезеш в голямата политика, оставаш ”Аз”-а и взимаш „Ние”. „Ако не замениш „аз” с „ние”, рано или късно политиката мръсно ще те изхвърли”, категоричен бе медийният секретар на БСП. Кутев допълни и, че много разчита на Михаил Миков да стабилизира партията. „Промяната стана, оттук нататък трябва да продължим да използваме енергията от тази промяна. Именно за това смятам, че това, което подхвана Кирил Добрев, не е полезно за партията, не е полезно и за него”, добави социалистът.

Ще бъдем яростна опозиция или яростно подкрепящи, в зависимост от политиката, която се провежда

Относно политиката на БСП и тезата, че е изгорила мостовете към ГЕРБ, Кутев заяви, че горенето на мостовете никога не е било работата на БСП. „Преди 5 години в парламента дойде един юнак, който заяви, че всичко преди него е срутено, че държавата е унищожена, че всички са крадци и мошеници и, че той ще оправи България. Къде в начина, по който се държеше този юнак видяхте опит за държавническо обединение, опит за търсене на мостове?”, попита социалистът. По думите му ролята на Борисов да съсипе политическия елит в България е огромна. „Въпреки това аз съм убеден, че партиите точно сега, при тези преговори, при това правителство, трябва да проявят огромна отговорност. Наистина трябва да се прояви конструктивизъм, който да остави миналите различия и да се търси това, което оттук нататък ще ги обединява”, категоричен бе Кутев. Той посочи, че от разговора между ГЕРБ и БСП е станало ясн, че може двете партии да не са на една позиция за много неща, но има 4, за които се е стигнало до обща позиция. Социалистът призова нещата да се върнат на нивото на политиката, а не на имената. „Ще бъдем яростна опозиция или яростно подкрепящи, в зависимост от политиката, която се провежда”, завърши Антон Кутев.