Михаил Миков: Поддържаме необходимостта от стабилност и национално отговорни решения

Окт 14, 2014 Новини БСП 0 2291

  Оценяваме изключително позитивно работата на нашите представители на поведените вчера консултации, както и обменените позиции

 
Оценяваме изключително позитивно работата на нашите представители на поведените вчера консултации, както и обменените позиции. Това заяви за медиите председателят на левицата Михаил Миков след провелото се днес заседание на ИБ на НС на БСП. Той подчерта важността на позицията, че не става въпрос само за икономическа и финансова, но и за социална стабилност в страната. „Добре е, че има такива консултации. Очевидно е, че към момента няма повод да се смята, че някоя от партиите от вчерашните консултации отстъпва от своите позиции”, заяви лидерът на БСП. 
На въпрос дали все пак БСП ще отсъпи от свите позиции, Миков отговори, че такъв въпрос изобщо не е поставян. По думите му едва след края на консултациите ще стане ясно към какво мнозинство ще се стреми партията, която е  потенциален мандатоносител.  На въпрос, дали БСП би подкрепила в пленарна зала кабинет на ГЕРБ, той заяви, че все още няма връчен мандат или оформено парламнетарно мнозинство. Председателят на БСП бе категоричен, че едва след това може да се постави въпроса за гласуване на кабинета. 
„След края на консултациите може да има промяна в позициите на всички партии. Ние поддържаме необходимостта от стабилност и национално отговорни решения”, категоричен бе той. 
Помолен да коментира позицията на лидера на ДПС Лютви Местан, че партията му би подкрепила еднопартийно правителсвто на малцинството, Миков заяви, че уважава позицията на всички политически партии. „Уважавам позициите на всяка партия, особено на тази, която носи основна отговорност при евентуално връчване на мандат за съставяне на правителсвто, но до тук”, заключи Михаил Миков.