Янаки Стоилов: Нужна ни е подкрепа, за да сме независими в управлението

Окт 01, 2014 Новини БСП 0 686

Без силна социалистическа партия ние рискуваме нашето национално бъдеще, всички бъдещи сметки ще бъдат заплащани от хората на труда

Без силна социалистическа партия ние рискуваме нашето национално бъдеще, всички бъдещи сметки ще бъдат заплащани от хората на труда. Ние днес сме пред едно голямо изпитание и не можем да отстъпим нито крачка назад, защото зад нас е България, пред нас са сълзите на изстрадалите, надеждите на тези, които искат да намерят перспектива и ние търсим път към едните, и към другите, защото това е пътят на разума и сърцето. С тези думи водачът на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Пазарджик Янаки Стоилов се обърна към множеството симпатизанти, събрали се на заключителна среща-митинг в централния площад на Пазарджик. „БСП в никакъв случай не е партия, която се движи по течението, ние трябва да уловим вятъра в нашите платна, дори и да е бурен, и да го насочим така, че да имаме тази скорост, тази увереност и последователност, която да ни отведе там, където има нужда бъдем всички ние - да изведем България от дълбокия кален коловоз на прехода", каза зам.-председателят на БСП. Той обяви, че през тези няколко седмици се е срещнал с хиляди хора от региона - работници,  предприемачи, земеделски производители, учители, лекари, медицински сестри, културни дейци, пенсионери и младежи, запасни офицери и сержанти. "Трябваше да чуем техните проблеми и искания и да им кажем какви ангажименти поемаме пред тях. Ние предлагаме икономически активна политика и отстояване на националните интереси на България. Направили сме своите поуки от изминалите управления. Търсим сила във вашата подкрепа, за да можем да сме независими в управлението и да не сме принудени да правим отстъпки“, категоричен бе първият в червената листа.

Десет послания към бъдещите народни представители от Пазарджишки регион отправи и евродепутат Илияна Йотова, която присъства на срещата, за да подкрепи листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. "Не позволявайте да посягат отново на възрастните хора в  България, да им отнемат от пенсиите, увеличенията, добавките, да им увеличават здравната такса. Независимо дали сте в управлението или в опозиция, това трябва да бъде ваша задача. Не позволявайте да вземат помощите за първокласниците, средствата за децата с увреждания, за младите майки. Не позволявайте извоюваните в Европа пари за младите хора да потънат в бюрократични чекмеджета, защото младите имат нужда от работни места, кариера, семейства, перспективи”, каза евродепутатът на събралите се хора. Илияна Йотова призова бъдещите парламентаристи да не позволяват българският народ да плаща за чужди престъпления и далавери и да настояват за цялата истина за КТБ. Тя отправи послания също да не се отказват от "Южен поток" и "Белене" и да не позволяват българският народ да бъде принуждаван да прави избор между Европа и Русия.

Подкрепата си за №22 в бюлетина от сцената обявиха Надя Клисурска, общински съветник в Пазарджик, и Илко Савов - парламентарист от 37-то Народно събрание и също общински съветник в момента.