Калоян Паргов: ДКЕВР се уплаши от протеста на БСП-София

Сеп 29, 2014 Новини БСП 0 1213

Ръководството на ДКЕВР очевидно се уплаши от планирания и организиран от БСП-София протест срещу предстоящото повишение на цената на тока и смени началния час на заседанието си

Ръководството на ДКЕВР очевидно се уплаши от планирания и организиран от БСП-София протест срещу предстоящото повишение на цената на тока и смени началния час на заседанието си. Първоначално то трябваше да започне в 10,00 ч. във вторник пред сградата на ДКЕВР на булевард "Дондуков". За тогава ние планираме протестен митинг, чрез който да изразим категоричното си несъгласие от необоснованото вдигане на цената на тока с 10%. В последния момент днес заседанието беше изместено за 14,00 часа. Това демонстрира пренебрежение и незачитане на справедливите искания на гражданското общество.
 
Категорично обаче искам да заявя, че докато няма разчет, планиране и ясни мотиви защо повишението на електроенергията е 10%, а не 5%, например, ние ще протестираме срещу всяко вдигане на цената на тока, дори и да е с 0,1%. Затова нашият протест в 10,00 часа пред сградата на ДКЕВР на булевард "Дондуков" в столицата остава.
 
Служебният кабинет и ДКЕВР изпълняват ролята на маша в ръцете на ГЕРБ за решаване на проблемите в енергетиката чрез планираното повишение на цената на тока. Нека правителството да каже колко пари плати на ВЕИ-ата в последните два месеца и дали то не обслужва интересите на американските централи и собствениците на възобновяеми енергийни източници? Според непотвърдена информация става въпрос за близо половин милиард, но нека правителството да представи пред обществото данните.