Проф. Христо Белоев: Имаме шанс да превърнем лозунга ни „Достоен живот в справедлива държава“ в реалност

Сеп 29, 2014 Новини БСП 0 735

На 5 октомври имаме шанс да превърнем лозунга ни „Достоен живот в справедлива държава!“ в реалност

На 5 октомври имаме шанс да превърнем лозунга ни „Достоен живот в справедлива държава!“ в реалност. Това заяви проф. Христо Белоев, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Русе и областта пред жителите на село Екзарх Йосиф, където на посещение заедно с него бяха и кандидати за народни представители от листата на коалицията. Пред жителите на селото той подчерта, че шансът на хората за по-добър живот е в бюлетината с номер 22.
 
Заедно с водача на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ на срещата в с. Екзарх Йосиф бяха и кандидатите за народни представители Иван Иванов и Милена Хинкова. Те разговаряха с жителите на селото по социални въпроси и представиха акцентите от платформата в областите заетост, доходи, социална и здравна политика. „Ние не сме по-различни от вас. И ние всеки месец мислим как да платим сметките си, да купим лекарства и да осигурим образование на децата си“, сподели Милена Хинкова.
 
„Освен сериозните ангажименти, които поемаме в социалната сфера, приоритет за нас е развитието на българското земеделие“, заяви Иван Иванов. Идеята е земеделските субсидии да се разпределят според размера на стопанствата, така че малките и средни производители и кооперациите да бъдат подпомогнати.
 
Иван Иванов каза още, че друга важна насока, по която ще се работи е подкрепата за по-слабите и уязвими отрасли в сектора като животновъдство, зеленчукопроизводство и овощарство.
 
Двучасовата среща беше съпроводена с концерт на самодейци от селото.