Таско Ерменков: Правилният път е не да няма богати, а да няма бедни

Сеп 29, 2014 Новини БСП 0 1285

На среща с жители на село Биково водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков коментира по тяхно настояване възможностите пред страната ни при реализация на проекта „Южен поток”

На среща с жители на село Биково водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков коментира по тяхно настояване възможностите пред страната ни при реализация на проекта „Южен поток”. „300-400 млн. евро можеха вече да са влезли авансово от проекта в бюджета на страната и да бъдат открити нови работни места, да се решат някои социални проблеми”, заяви Ерменков. Той припомни и борбата с монополите в енергетиката, която започна правителството на Орешарски, както и реализираната възможност макар и с малко да бъде намалена цената на електро енергията. „Увеличението от 10% е „генерална репетиция” на това, което ни очаква, ако ГЕРБ се върнат на власт, предупреди енергийният експерт. Ще бъде зачеркнато всичко, което постигнахме за година и половина”, допълни Таско Ерменков. По думите му правилният път е не да няма богати, а да няма бедни.

На последвала среща с жители на град Кермен, водачът на листата на левицата Таско Ерменков, вторият Деян Дечев и кандидатите Сиво Сивов и д-р Павлета Генчева също дискутираха с хората цената на тока. „Служебното правителство се изживява като вечно. Има ли право служебното правителство да сменя регулаторни органи”, попита Таско Ерменков. Кандидатите на левицата представиха и своите виждания за реформи в здравеопазването, социалната и демографската политика.   "Проблемът на България е, че все повече хора не излизат да гласуват”, заяви в заключение водачът в листата на левицата за 21 МИР  Таско Ерменков.