Таско Ерменков: Необходима е конституционна промяна в съдебната система

Сеп 27, 2014 Новини БСП 0 750

С цената на елeктроенергията се спекулира

С цената на елeктроенергията се спекулира. Правителството на Орешарски разпредели тежестите по цялата верига и не позволи крайният потребител да се нагърбва с големите сметки за ток. Това заяви водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Сливен  Таско Ерменков на среща с представители на КНСБ в клуба на синдикатите в града. Той бе категоричен, че за да има  социална политика, трябва да бъдат разкрити нови работни места. Ерменков открои като лична отговорност и ангажимент към Стратегията за развитие на България, както и връщането на Сливен на икономическата карта на страната. „Социалните придобивки, работните места, винаги са се увеличавали, когато БСП е била в управлението на държавата. Доходите могат да нараснат единствено с реална икономика”, допълни Ерменков. 

Социалистът бе категоричен, че БСП е за гъвкава система за пенсиониране - да не се увеличава повече възрастта за пенсиониране и да продължи да се прилага у нас  "швейцарското правило" при индексиране на пенсиите.

Ерменков  говори и за необходимост от конституционна промяна в съдебната система. „Проблемът с КТБ започна с едно действие на прокуратурата и за малко не беше предизвикан умишлено срив на цялата българска икономика”, обобщи водачът на листата, като подсказа идеята за конституционна  ревизия на неподлежащата на контрол прокуратура.

 По-късно през деня Таско Ерменков и кандидатите от листата Мариета Петкова, Соня Келевджиева и Павлета Генчева се срещнаха с членове на партийни организации и симпатизанти в  квартал „Клуцохор”. Сред гостите на срещата бяха и представители на ръководството на БСП в града - д-р Наташа Петкова, Корнелий Желязков и д-р Алексей Алексиев, който е клуцохорчанин. Кандидатите на левицата бяха посрещнали с хляб и сол от жителите на най-стария сливенски квартал.

„Изборите са изключително важни,  затова е важно участието на всеки един от нас на изборите. Трябва да се търсят варианти за коалиционно управление, които не са много пред страната ни”, коментира Таско Ерменков.  Той бе категоричен, че или  ще се прави социална политика, или ще се върне онова, което е било преди година и половина.  „Първото нещо, което новото Народно събрание трябва да направи, е да се определят 5-6 национални приоритета, около които всички партии трябва да се обединят”, каза още социалистът. „Моралът и вярата са по-силни от материалното”, заяви водачът на листата на левицата в 21 МИР.