Дора Янкова: Концесионерите на подземни богатства да се отчитат пред обществото

Сеп 27, 2014 Новини БСП 0 794

Концесионерите да се отчитат публично пред гражданите за извършените инвестиции, формираната печалба и социалната политика, която водят в дружествата

Концесионерите да се отчитат публично пред гражданите за извършените инвестиции, формираната печалба и социалната политика, която водят в дружествата. Тази идея лансира пред жителите на Мадан водачът на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в област Смолян Дора Янкова. По думите й минните дружества управляват общ държавен ресурс и правят бизнес от подземни богатства, държавна собственост, затова е редно да се въведе пълна прозрачност, за да е ясно на обществото какво се случва.

В Мадан Янкова и вторият в листата Емил Хумчев представиха програмата на БСП за управление на страната и отчетоха свършеното от правителството „Орешарски”. Хумчев отбеляза, че приоритет за левицата ще бъде пенсионната реформа. „Ще спрем увеличаването на възрастта за пенсия, ще продължим ежегодно да увеличаваме пенсиите и ще гарантираме ранното пенсиониране на миньорите”, категоричен бе той.

Пред хората от миньорската община Янкова посочи, че, в резултат на работата на последното правителство се реализираха редица успешни проекти в цялата страна, които преди това ГЕРБ оставили замразени. „Щастлива съм, че като представител на региона, заедно със своите колеги подкрепихме и ремонта на пътищата в общината, и модернизирането на градската среда, спортните зали. Строителната площадка, която е в момента Мадан, е благодарение именно на нашите взаимни усилия. За съжаление обаче ДПС не ни подкрепи за пенсиите, а ГЕРБ е категорично с хората на капитала, които не мислят за бедните хора и по-малките населени места”, коментира още водачът на листата.

По-късно Дора Янкова и Емил Хумчев посетиха централната джамия, където разговаряха с местни духовници.

„Щастливи сме, че по проект от управлението на БСП в община Мадан се извършва така нужния ремонт на джамията. Това е много добър пример за приемственост, как със средства от ЕС и българската държава се дава знак за толерантността, защото отношението ни към религията показва какви хора сме. Надявам се след ремонта храма да стане още по-красив”, заяви Янкова. Тя направи и парично дарение в специалната кутия в молитвения дом.

В Мадан Янкова раздаде автографи на градския пазар и разговаря с десетки граждани