Димитър Горов: Доказахме, че работим за хората

Сеп 26, 2014 Новини БСП 0 1209

Доказахме, че работим за хората

Доказахме, че работим за хората. Това заяви на среща със симпатизанти и граждани в Летница водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област ЛовечДимитър Горов. В тази връзка той припомни основни моменти от работата на правителството. „За една година вдигнахме още в началото минималната работна заплата от 310 лв. на 340 лв. Преди дни беше първият учебен ден и отново видяхме как децата в училищата са намалели. С увеличаване на майчинството държавата показа, че има отношение към демографския срив”, посочи Горов. Той продължи, че обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 години е било увеличено със 70% и е стигнало до нивото на минималната работна заплата в страната – 340 лв, както и, че е увеличена месечната помощ за второ дете – на 50 лв.

„За една година кабинетът на Пламен Орешарски успя да стабилизира икономиката и да отдели 13 млрд. лв. за социални дейности. Тази политика трябва да се запази и след изборите на 5 октомври”, категоричен бе социалистът. По думите му за община Летница са подсигурени 300 000 лв. за асфалтиране на 5 улици, 100 000 лв. - за подмяна на уличното осветление в общината. „Отпуснати са по 10 000 лв. за модернизация на залите в кметствата от Летнишка община, 8 000 лв. в село Кърпачево за строителството на параклис и др”, посочи още кандидат-депутатът.
Социалистът заяви, че БСП е партията, която се застъпва за поетапното увеличение на минималната работна заплата, както и за спазване на т.нар. швейцарско правило за ежегодно вдигане на пенсиите. „Ние ще продължим да работим социалните плащания и месечните трудови възнаграждения да бъдат съобразени с реалната издръжка на живота в страната. Само номер 22 в бюлетината може да доведе до достоен живот в справедлива държава”, завърши водачът на листата на социалистите Димитър Горов.